Colombo ut, Jovic in: Ett beslut Milans ledning måste ta asnvar för

I somras valde AC Milan att låna ut Lorenzo Colombo till Monza. Luka Jovic hämtades in för att ersätta talangen, dock är det en flytt som varit allt annat än Rossneris fördel.

Milan har kämpat med balansen i anfallet den här säsongen och gjort flera mål i vissa matcher och noll i andra. Med 37-årige Olivier Giroud i spetsen har fansen ifrågasatt beslutet att låta Colombo lämna i somras.

Colombo återvände till Milan i slutet av förra säsongen efter ett bra år med Serie A-laget Lecce. Han gjorde sex mål, inklusive straffen som säkrade kontraktet för den här säsongen. Vid bara 20 års ålder imponerade han därför under sin första säsong i den högsta serien. Anfallaren fortsatte att imponera under försäsongen, men eftersom Milan kopplades ihop med Mehdi Taremi var ett lån alltid nära. Under mercatons sista dagar gick Rossoneri med på att låna ut Colombo på begäran av ynglingen, som ville ha garantier för speltid.

Giorgio Furlani och Geoffrey Moncada gick med på flytten och återupptog sin jakt på en anfallare. Efter att ha försökt värva flera spelare fick de till slut nöja sig med Luka Jovic eftersom Taremi-förhandlingarna bröt samman några dagar tidigare. Porto-anfallaren och agenten valde att i sista stund begära en högre lön och ett högre agent-arvode vilket ledde till att förhandlingarna avslutades från Rossoneris håll.

Det är ett beslut som ledningen måste ta ansvar för, eftersom Colombo har inlett säsongen bra medan det inte har varit fallet för Jovic. Ynglingen har tre mål på tio framträdanden och känslan är att han skulle kunna ha imponerat stort i Milan. Jovic har under tiden inte hittat nätet och har inte heller lyckats erbjuda något till Milan. Detta har gjort livet svårt inte bara för Stefano Pioli, utan också för Olivier Giroud som har tvingats arbeta övertid.

Det är också värt att notera att Milan drog ut på Colombos låneflytt nästan hela mercaton innan affären gick igenom. Det var ett ganska märkligt beslut att tillåta det i slutändan. Med andra ord så tilläts det eftersom Jovic var en nödlösning på mercatons deadline day.

Om ledningen inte gör något i januari för att lösa situationen på anfallssidan, så måste Milans ledning ta ansvar för sitt misslyckande.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer