Florenzi utreds för illegal betting

Senaste rapporter från AGI tyder på att Rossoneris spelare Alessandro Florenzi är den senaste spelaren att utredas för illegalt spelande.

Den allmänna åklagaren i Turin åtalade Sandro Tonali och Nicolò Fagioli, som båda förhandlade med FIGC om sju respektive tio månaders avstängning.

Den italienska anfallaren Nicolò Zaniolo är fortfarande under utredning och har vittnat och insisterat på att han bara använt appar för spel som videopoker och blackjack snarare än betting på sport. Det är fortfarande ett öppet fall och under tiden har han kallats till landslagstruppen utav Spaletti.

Utredningen har fortsatt i bakgrunden och det rapporteras i kväll att Florenzi har informerats av myndigheterna att han är under formell utredning. Det verkar vara samma anklagelse som Zaniolo, alltså spel på hasardspel och inte vadslagning på fotbollsmatcher.

Det är emot reglerna för alla professionella fotbollsspelare att spela på något sätt, och det gäller även att spela poker.

Straffet för att satsa på sport är dock mycket strängare, så Zaniolo och Florenzi hoppas att de ska klara sig undan med bara böter. De kan få problem om det visar sig att de appar eller webbplatser som användes för att spela var olagliga.

AGI hävdar i sin tur att Florenzi kommer att vara i Turin under de närmaste dagarna för att lämna sitt vittnesmål.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer