Piolis ord efter krysset mot Lecce

Efter matchen mellan AC Milan och Lecce som slutade med en besvikelse, delade Stefano Pioli sina tankar med media. Han konstaterade att de misstag som gjordes verkligen kunde ha undvikits.

Rossoneri började matchen bra och inom 35 minuter ledde de med 2-0 tack vare mål från Olivier Giroud och Tijjani Reijnders. De hade även chanser att göra fler mål och det fortsatte i den andra halvleken, fram tills Lecce gjorde sitt första mål. Då kom tyvärr också ett andra. Pioli intervjuades efter matchen utav DAZN och hade följande att säga.

Konstig och galen match. Vad tar du med dig?

– Jag är absolut inte nöjd. I andra halvlek spelade vi med en frenesi som inte representerar oss. Vi behövde kontrollera spelet bättre och förvalta bollen bättre. Vi hade två chanser att gå upp till 3-0. Vi gav motståndarna utrymme och de straffade oss. Vi släppte in samma mål på hörna som i tisdags mot PSG. Det här är misstag som vi betalar dyrt för.

Är den ursprungliga synden att inte ha stängt matchen?

– Det fanns möjligheter att stänga matchen, 3-0 skulle förmodligen ha stängt matchen. Att vi inte lyckades borde ha fått oss att bibehålla en bättre kompakthet. Tyvärr kunde vi återigen inte vinna en match som vi kunde ha vunnit.

Efter PSG, fanns det en risk att underskatta motståndarna?

– Det borde inte vara så här, låt oss säga att möjligheten att inte ta oss an en match som idag efter Champions League-matchen fanns där men vi tog oss an den på ett bra sätt. Det kan inte vara så att ett insläppt mål, i en match där du hade kontroll, får dig att tappa allt du gjorde. Men du kan också se på det andra målet: vi hade bollen, det fanns en lagkamrat på marken, vi kunde ha hanterat det bättre. Vi kunde ha lagt ut bollen för att få hjälp, men istället släppte vi in ett mål.

Förhållandena för de skadade:

– Calabria och Leao hade flexorskador, som båda behöver utvärderas. Jag satte Musah och inte Florenzi eftersom han var mer lämpad för tempot och snabbheten hos den enda Lecce-spelaren som kunde skapa svårigheter för oss i dessa situationer.

Mental kontinuitet saknas under de 90 minuterna:

– Vi måste arbeta på det, vi förlorar poäng som straffar oss i tabellen och tar oss bort från toppen, det här är situationer som vi måste möta väl och arbeta på. Det är normalt att när du ser matcher glida iväg, kan du också förlora lite av klarheten. Det borde inte hända men det är vad som hände i slutet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer