Pioli: Vi måste vara kompakta och beslutsamma

Mr. Piolis presskonferens inför hemmamötet mot Fiorentina.

Fiorentina:

– Ord är meningslösa och fakta talar. Vi har analyserat våra misstag och får inte upprepa dem. Vi måste prestera på en hög nivå i 90 minuter. Vi måste visa att vi är ett konkurrenskraftigt lag. Fiorentina har alltid orsakat oss problem, vi måste vara kompakta och beslutsamma. De spelar offensiv fotboll, har många man framåt och är verkligen ett svårt lag att möta.

Nuvarande form:

– Jag har många ansvarsområden. Jag är fortsatt fokuserad på att alltid försöka göra det bästa tillsammans med klubben. Hittills har vi inte uppnått vad vi borde ha gjort, men vi har tagit ansvar. Laget arbetar bra och är enat, men vi kan göra det bättre. Vi tänker bara på morgondagens match. I fyra raka matcher har våra prestationer i andra halvlek kostat oss. Vår koncentrationsnivå får inte sjunka och vi måste vara konsekventa genom hela matchen. Vi har inte förlorat vår anda.

Camarda:

– Jag tror att talang är tidlöst. Francesco är talangfull. Ibland skapar ödet vissa möjligheter, och både vi och han måste behålla lugnet. Han är en mycket ung kille men också mycket mogen karaktärsmässigt, och han är redo att ge oss en hand om det behövs. Om han kommer att användas beror på många faktorer, men han har tränat bra med oss de senaste dagarna. Jag är säker på att han har en stor framtid framför sig.

Skadeläget:

– Tyvärr har vi inte kunnat minska antalet skador. Varje år försöker vi bedöma var och hur vi kan förbättra oss i detta avseende, men varje skada måste analyseras individuellt i detalj. Pulisic, Calabria och Loftus-Cheek kommer att vara tillgängliga i morgon, men vi får klara oss utan Kjær, Leão och Okafor.

Davide Astori:

– Det här är Davides match. Han utvecklades som spelare här i AC Milan och blev sedan Fiorentinas kapten. Det kommer ett viktigt initiativ i morgon, en insamling som organiseras av Fondazione Milan och Associazione Davide Astori så att vi kan göra något fantastiskt tillsammans.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen