Införrapport: AC Milan – Fiorentina

Landslagsuppehållet är över och det är äntligen dags för Serie A-fotboll igen. AC Milan välkomnar Fiorentina till vad som ser ut att bli en väldigt intressant batalj på San Siro. Avspark 20.45

AC Milan:

Perioden mellan landslagssamlingarna var inte Milans bästa i historien. En väldigt svag resultatrad ledde till en välbehövlig vila. Med ny energi siktar Milan på att haka på i toppstriden och minska gapet till Inter och Juventus.

Efter Okafors skada och med tanke på att Giroud och Leao saknas imorgon kommer Pioli få laborera i anfallet med spelare som har chans att visa upp sig. Luka Jovic ser ut att få starta mot sin gamla klubb och den unge supertalangen Camarda har fått dispens att trots sin ålder få tillhöra matchtruppen.

Möjlig startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan, Calabria, Tomori, Thiaw, Hernandez, Musah, Reijnders, Pobega, Chukwueze, Jovic, Pulisic.

Fiorentina:

Fiorentina under Italiano är ett väldigt målfarligt och offensivt lag. Det har de inte minst visat under den här säsongen där de just nu ligger på en sjätteplats och har möjlighet att gå om Milan vid seger.

Fiorentina har under mercaton värvat in spelare som Arthur Melo, Yerry Mina, M’Bala Nzola och Lucas Beltran.

En av spelarna som har varit i bäst form är den förre Milan-spelaren Bonaventura. Som med fem mål och två assist fått tillbaka sin landslagsplats.

Möjlig startelva för Fiorentina (4-2-3–1): Terraciano, Parisi, Quarta, Milenkovic, Biraghi, Arthur, Duncan, Gonzalez, Bonaventura, Brekalo, Beltran.

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit de tre senaste hemmamatcherna mot Fiorentina. Endast Pro Vercelli, Roma och Venezia har en längre streak mot just Fiorentina.
  • Skulle Milan förlora och gå mållösa för tredje hemmamatchen i rad i ligan är det första gången det händer sedan 1930.
  • Endast 4 klubbar har gjort fler mål under 2023 än Fiorentina i Europas topp 5-ligor. Dessa klubbar är Manchester City, Real Madrid, Bayern München och Bayer Leverkusen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen