Milans skadekris: 18 skador och 89 missade matcher

AC Milan har vant sig vid en speciell syn både på träning och match, en spelare som springer och plötsligt stannar upp genom att placera sin hand på baksidan av låret.

Efter Rafael Leao och Noah Okafor som båda var stora avbräck mot Dortmund igår kväll, var Malick Thiaw den senaste att gå ner med en hamstringskada och det är de värsta möjliga nyheterna.

Pierre Kalulu kommer att vara borta i cirka tre månader, Simon Kjaer är borta med vad som verkar vara en kontinuerlig kamp mot muskeltrötthet, Marco Pellegrino hamnade i behandlingsrummet efter mindre än en hel match och Mattia Caldara är också borta.

Realistiskt sett var den sistnämnde inte påtänkt i det sportsliga projektet i början av säsongen, men mitt i en nödsituation kunde han säkert ha varit användbar, och nu kämpar han också med en ny skada.

Kort sagt, endast Thiaw och Fikayo Tomori var lämpliga mittbacksalternativ och därför bad personalen att ingen av dem ens skulle bli förkyld. Thiaw klev dock av igår kväll och nu förväntas hans 2023 vara över.

Med det senaste problemet har Milan samlat på sig 25 skador för säsongen och de allra flesta av dem är muskulära (totalt 18 stycken). Det är ett ämne som klubben analyserar mycket seriöst under denna period, också för att det i praktiska termer kostar poäng.

Om man räknar ihop de matcher som spelarna har missat (inklusive Champions League-matcher) kommer vi fram till det hela 89 missade matcher på bara tre månader in i säsongen. Något som tränaren anses vara huvudansvarig för, i enlighet med kompetensområdet för alla tränare.

Nu måste vi under tiden förstå hur Pioli tänker ta sig an de kommande matcherna. Igår kväll var det Rade Krunic som vikarierade för Thiaw, och det är möjligt att den bosniske allroundspelaren kommer att få göra uppoffringen att fortsätta anpassa sig utanför sin bekväma zon.

Ett annat alternativ kan leda till Davide Calabria, med Alessandro Florenzi eller Yunus Musah som högerback. Pioli kallade nyligen upp 18-årige Jan-Carlo Simic, som anslöt till förstalaget under den amerikanska sommarturnén, men han är bara berättigad att spela i Serie A. Hur man än ser på saker och ting är situationen dyster.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen