Redaktionens spelarbetyg: Milan – Udinese

Udinese kom under lördagskvällen på besök till San Siro. Inför matchen hade Udinese parkerat som tabelljumbo och Milan skulle bekvämt spela hem tre poäng. Verkligheten blev omvänd, där ett totalt själlöst Milan till slut fick lämna San Siros gräs med en tung 0-1-förlust. Det tidigare så frenetiska, glada, hungriga och uppoffrande Milan är ett minne blott och kvar finns ett gäng kvalitativa, men vilsna spelare, som inte verkar ha en aning om vad de ska göra på planen.

Startelvan

Maignan [6 MOTM] – Maignan, tillsammans med backlinjen är väl de få i rödsvart som får ett godkänt betyg den här matchen. Vi väljer honom som Man of the match, inte så mycket för att han var briljant, utan för att resterande spelare inte gav oss något alternativ.

Tomori [5,5] – Gjorde en okej insats och var fortsatt en stabil punkt i Milans defensiv. Fick ta defensivt ansvar även för Florenzi som emellanåt gav sig iväg i offensiv riktning och det löste Tomori bra.

Calabria [6]– Såg ut att vara den enda som ville vinna den här matchen och bidrog med väldigt välbehövlig grinta. Hittade en fin balans i sitt defensiva spel i mix med några offensiva försök. Bör inte skuldbeläggas för det här debaclet.

Thiaw [5,5] – Gjorde det okej bredvid Tomori och var återigen stark i duellspelet likt han var i inledningen av säsongen. Hoppas att Thiaws insats kan hjälpa honom att hitta självförtroende och form igen.

Florenzi [5,5] – Frågetecken går att sättas kring hans defensiva bidrag, men väger till viss del upp det med några mer lyckade offensiva försök. Ska vi kalla det för en “omvänd Calabria-insats”?

Musah [5] – Sprang mycket som vanligt, men det var väl egentligen det som går att framhäva som positivt med Musahs match.

Krunic [4]– En rent av dålig match av Krunic, som inte varit sig lik alls sen “återkomsten” efter skadefrånvaron. Sägs att han utgick skadad i halvtid, men borde absolut blivit utbytt oavsett då prestationen var alldeles för svag.

Reijnders [4,5] – De svaga avslutens man fortsatte på den inslagna vägen även mot Udinese. Dåliga avslut i en kombination med att vara relativt osynlig i matchbilden är givetvis inte tillräckligt för en startspelare i ett Milan med ambitioner att vinna titlar.

Jovic [4] – Som åskådare undrar man lite vad som hänt med Jovic de senaste åren. Såg ännu en gång helt off ut och gör väl i stort sett inte ett enda rätt i matchen. De små, små förhoppningarna som fanns gällande Jovic har redan begravts djupt ner…

Leao [5,5] – Inte samma glans och briljans som vi blivit bortskämda med, men är åtminstone ett ständigt hot mot Udineses försvar. Hittade inte rätt med sina sista avgörande beslut, men gavs heller ingen större hjälp av sina lagkamrater.

Giroud [4,5] – Ska väl egentligen inte klandras för mycket, då vi alla vet att Giroud inte kommer att skapa något på egen hand. Han kan vara dödlig när han blir serverad med rätt bollar, men det blev han inte idag. Med detta i vetskap blir man ändå av någon anledning frustrerad av hans insats.

Avbytare

Adli [4,5] – Var bra i bollinnehavsspelet, men inte så mycket mer. Orsakade dessutom straffen som till slut avgjorde hela tillställningen.

Okafor [4,5] – Fick vara på planen i en hel halvlek, men syntes knappt till alls. Har fortsatt en hel del att bevisa.

Loftus Cheek [5,5] – Satte inget större avtryck på matchen, men verkligen ett glädjeämne att se honom tillbaka på planen.

Romero [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [3,5] – Vet inte riktigt vart man ska börja.. Pioli misslyckades helt med sin taktiska approach till matchen. Som om inte det vore nog lyckades han inte heller gjuta varken mod, vilja eller energi i sina spelare. När Leao inte löser de offensiva problemen åt Pioli så blir hans brist på spelidé mer och mer synlig. Fortsatte också att experimentera med formationer och startelvor, tyvärr utan någon som helst positiv effekt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer