Pioli: “Vi var inte underlägsna Juventus”

Stefano Pioli förklarar vad som gick fel med Malick Thiaws röda kort och hur han justerade Milan med 10 man, men anser fortfarande att de inte vid något tillfälle var underlägsna Juventus.

Rossoneri hade många nyckelspelare frånvarande, inklusive Mike Maignan, Theo Hernandez och Ruben Loftus-Cheek. Matchen förändrades oundvikligen med två incidenter i första halvlek, först Wojciech Szczesny som gjorde en extraordinär fingertoppsräddning på Olivier Giroud, sedan Malick Thiaw såg rött för att ha dragit ner Moise Kean. Juve vann matchen med sitt första skott på mål, ett långskott från Manuel Locatelli som tog en enorm styrning av den återvändande Rade Krunic.

Om stämningen och resultatet:
– Jag brukar ändå inte prata med laget efter matcherna, eftersom det är mycket spänning och i dag även besvikelse. Det var inte resultatet vi ville ha men vi spelade bra med 10 man och var inte vid något tillfälle sämre än Juventus, så jag känner att vi kunde ha fått med ett positivt resultat.

Utvisningen:
– Gällande det röda kortet var det ett naivt misstag, både individuellt och av laget. Thiaw borde ha stannat i stället för att jaga honom. Ytterbacken var också i fel position. Samtidigt hade Thiaw otur när han halkade, men han borde ha gjort bättre ifrån sig.

Om bytena och matchplanen:
– Jag bestämde mig för att låta Leao och Giroud arbeta mot de tre Juve-försvararna och behålla den defensiva uppställningen vi hade, eftersom det fanns några bra referenspunkter mot dem. Vi trodde att mittfältarna som Musah och Reijnders, eller Giroud som höll upp bollen för Leao, skulle kunna göra det möjligt för oss att fortsätta vara farliga i anfallet.

– Andra halvlek började ganska bra, men sedan saknade vi lite intensitet framför allt på mittfältet. Det är också sant att vi knappt släppte till några chanser till Juventus, så med lite mer intensitet känner jag att vi kunde ha tagit hem ett mycket viktigt resultat även om vi var nere på 10 man

Leao hade det tufft på sin kant:

– Vi förväntade oss att Weah skulle arbeta mer med Leao än Gatti. Det är sant att Leao orsakade honom en hel del problem och Gatti gjorde många fouls, många från början till slut. Reglerna säger att om du gör upprepade fouls ska du bli varnad och han fick ett kort så småningom efter att jag räknat till 22 fouls.

Mr. Pioli blickar framåt:
– Detta nederlag tar inte bort något från vårt självförtroende. Vi är inte ytliga när vi utvärderar våra prestationer, vi kommer att försöka göra bättre ifrån oss. Om vi kan återhämta oss från detta som vi gjorde efter derbyt med en rad segrar, så har vi inget emot det!

– Skämt åsido, laget vet att det är på rätt väg. Vi måste bli mer effektiva framför mål.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer