Thiaw: “Även spelarna som inte spelar just nu försöker motivera alla”

Milan radar upp tredje segern på lika många matcher i säsongsupptakten. I intervjun efter matchen mot Roma delade Pioli, Leao och Thiaw med sig av sina tankar.

Pioli om matchen: ”Vi försökte kontrollera matchen, vilket jag tycker att vi gjorde. Vi såg farliga ut utan att släppa in mål och gav de andra få möjligheter, vilket är väldigt viktigt. Jag tänkte byta ut Fik [Tomori] och Ruben [Loftus-Cheek] på grund av varningarna, men tyvärr fick vi spela med tio på planen. Då visade gruppen mycket karaktär, vilja och hunger för att ta hem poängen, vilket de förtjänade. I slutändan visade det sig dock vara tufft.”

Pioli om säsongsstarten: ”Jag hyllar mina spelare för deras insats. Vi ville börja säsongen bra, och vi är mycket nöjda med starten. Jag hoppas att jag inte bara är, jag ska inte säga starten av resan men halvvägs där. Jag är glad över mina spelare, klubben och supportrarna. Vi måste fortsätta framåt, arbeta professionellt, vara lugna och ha drivet att utvecklas och växa. Då tror jag att vi har kvaliteten för att ha ett tillfredsställt år även detta år.”

Pioli om utvisade Tomori: ”Jag måste säga att Fik hade en bra match där han gjorde det bra både i defensiven och i uppbyggnadsspelet. Dessutom har han kvaliteterna att vara aggressiv och kvick. Däremot måste han förstå att när det är en spelare mellan honom och bollen måste han vänta lite. Det var synd, för jag var redo att byta in Kalulu och Pobega för de varnade spelarna. Det var det enda sättet att försöka begränsa motståndarna, och vi hade haft lika många spelare på planen.

Detta är dock tillfällen som kommer hjälpa oss att utvecklas. Tyvärr kommer vi inte ha honom tillgänglig till nästa match, men jag är väldigt glad att han är tillbaka i landslaget så han kan njuta av det. Sedan kommer vi ha honom tillbaka till Champions League.”

Pioli om Jovic: ”Jovic är en av spelarna som vi har hållit koll på, och under transferfönstret ändras situationerna. Jag tänker att han kommer hit efter en tuff säsong i Fiorentina, men han är en talangfull spelare som har visat sina kvaliteter. Efter att ha pratat med honom förväntar jag mig en väldigt motiverad spelare som är glad över att vara här. Jag är säker på att han kommer hjälpa oss.”

Leao om sitt mål: ”Jag förväntade mig att bollen skulle komma lite högre upp för jag var redan vid bortre stolpen. Istället hamnade bollen lite lägre ner vid mina fötter. Jag var redan i riktning mot målet så avslutet skedde instinktivt. Det känns alltid bra att fira med fansen, eftersom de är vår styrka. De gör oss ännu starkare. Alltid när jag gör mål försöker jag fira med dem.”

Leao om försvarsspel: ”Tränaren [Pioli] försöker alltid hjälpa mig med det, och det hjälper mig att hålla mig involverad och aktiv i spelet. Jag kan springa efter och ibland vinna tillbaka bollen för att kontra. Jag kan hjälpa laget när vi inte har bollen, och om vi är mer kompakta blir det svårare för motståndarna att göra mål. Tränaren vill att vi ska pressa under i princip hela matchen och alltid vara aktiva.

Anfallarna utgör den första defensiven, och vi vill vinna tillbaka bollen högt upp i banan för att kunna göra mål. Målet är att vara aggressiva, och för oss anfallare är det bättre att spela så här än att bara vänta på att anfalla.”

Thiaw om säsongsstarten: ”Vi är väldigt, väldigt glada över dagens vinst och de tidigare segrarna. Jag tycker att vi har startat säsongen väldigt bra. Den är väldigt lång, men vi har gjort det väldigt bra nu och vill fortsätta på samma sätt eller ännu bättre.”

Thiaw om matchen: ”De är väldigt starka [Romas anfallare], men som försvarare måste du också vara stark och inte göra det lätt för dem. Vi gjorde vårt bästa, och vi måste jobba som ett lag. Det är inte bara mittbackarna eller backlinjen, utan mittfältarna måste stänga ner passningarna, vilket de gjorde väldigt bra. Så jag tycker att vi gjorde det bra, även om vi släppte in ett mål. Trots att vi hade tio man tycker jag att vi kunde gjort det bättre, men vi gjorde det bra.”

Thiaw om laget: ”Laget är väldigt bra tillsammans, och alla passar bra ihop. Även spelarna som inte spelar just nu försöker motivera alla, och vi är på god väg att vara ett riktigt starkt lag både på och utanför planen.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen