Redaktionens spelarbetyg Roma-Milan

Milanspelarna åkte till huvudstaden för att möta Roma i den tredje omgången av Serie A. Efter att komfortabelt ha vunnit mot Bologna och Torino var det nu dags för ett svårare test för Milan. Det satt långt inne, men när domaren blåste av matchen stod Milan som segrare med två mål mot ett. Milan har efter segern mot Roma alltså tagit nio av nio poäng i Serie A-inledningen.

Startelvan

Maignan 6,5 – Maignan hade en relativt lugn dag på jobbet, åtminstone fram till Romas slutforcering. Då fick han hämta bollen ur nätet efter en styrning som han inte kunde göra något åt. I övrigt en stabil insats av Maignan.

Calabria 6,5– Jobbar sig sakta in i sin roll som “inverterad ytterback” och han gör det återigen bra. Calabria går också av planen med en assist på kontot efter att ha slagit inlägget till Leao som betydde 2-0.

Tomori 5,5 – Gör en helt okej match trots att han får lämna planen efter en dryg timme. Givetvis dras betyget ner av hans vårdslöshet. Han ska vara kallare och lugnare i sitt duellspel när han redan har en varning. Den här gången straffade sig vårdslösheten och Tomori fick syna det röda kortet.

Thiaw 6,5 – För tredje matchen i rad är Thiaw bäst i mittlåset. Han visade upp ett stort lugn och ingav trygghet samtidigt som han är stark och vinner många dueller. Tysken ser ut att bli en viktig pusselbit i Milan den här säsongen.

Hernandez 6,5 – Theo står för en stabil insats återigen och tillsammans med Leao fortsätter dem att bilda en oerhört kvalitativ vänsterflank. Inga poäng för fransmannen ikväll, men stabil i det defensiva spelet.

Krunic 7 – Krunic visade varför Pioli insisterat på att behålla honom i laget, trots flera bud från klubbar under transferfönstret. Styr spelet och och vinner mycket boll i sin defensiva mittfältsposition. Kändes trygg med bollen och tog ett stort ansvar matchen igenom.

Loftus-Cheek 7 – Visar ikväll igen prov på sin duellstyrka och tyngd under hela den dryga timmen han fick vara på planen. Hans fysik är värdefull och bidrar till att Milan dominerar på mittfältet. Engelsmannen är också den som fixar straffen till Milan redan efter dryga tio minuter, efter en stark löpning i straffområdet.

Reijnders 7 – Fortsätter att spela en viktig roll på Milans mittfält. Han var väldigt rörlig i sitt spel och är med i såväl uppbyggnad och offensiv som i det defensiva arbetet. Bidrog med sin fina passningsfot och gjorde matchen väldigt jobbig för Romas mittfältare.

Pulisic 6 – En fullt godkänd insats av Pulisic, men inte lika vass som i de två första omgångarna. Kom inte till sin rätt på samma sätt som tidigare och lyckades inte bidra med något särskilt under matchen.

Leao 7,5 MOTM – Mycket bra match av Leao som var ett ständigt hot ute på sin vänsterkant. Står för många fina aktioner och får verkligen Romas backlinje att svettas. Kröner också den fina insatsen med ett fantastiskt mål, när han cykelsparkar in inlägget från Calabria som betydde 2-0.

Giroud 6,5 – Ny säsong, samma Giroud. Kombinerar bra med övriga offensiva spelare och är hur säker som helst från straffpunkten. En stark säsongsinledning av Giroud som visar varför han ska vara nummer ett på anfallspositionen.

Avbytare

Kalulu 6 – Blir inbytt efter Tomoris röda kort och gör det bra. Är oturligt nog den som styr in Romas mål, men kan inte klandras för det.

Pobega 6 – Bra inhopp igen av Pobega och visade prov på liknande egenskaper som Loftus-Cheek. Han var stark i duellerna och gjorde det bra i defensiven.

Chukwueze 5,5 – Tufft läge att bli inbytt för Chukwueze och får mest arbeta i det defensiva. Gör det han ska där, men han får inte mycket utrymme att visa sina offensiva kvaliteter.

Okafor 5,5– Samma läge för Okafor som för Chukwueze. Blir inbytt med kvarten kvar och det är fokus på det defensiva jobbet, som även Okafor gör okej.

Tränare

Pioli 6,5 – Samma startelva för tredje matchen i rad och det visade sig vara ett vinnande koncept. Agerade direkt efter Tomoris röda kort, men det går att argumentera för att han borde bytt ut mittbacken innan han fick syna det röda kortet. Taktik och coaching gav tre poäng i en tuff bortamatch och Pioli ser ut att redan ha fått ihop lagbygget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen