Redaktionens spelarbetyg Milan – Hellas Verona

Efter att ha gått miste om två poäng i veckans Champions League-match och blivit överkörda i derbyt, var det ett nykomponerat Milan som tog sig an Hellas Verona. Pioli mönstrade en ny formation med ett flertal nya namn i startelvan. Efter att Leao sprang in 1-0 tidigt förblev matchen mållös och Milan tog en viktig trepoängare i den femte omgången av Serie A.

Startelvan

Sportiello 6 – Gjorde ett bra inhopp senast och fortsatte på den inslagna vägen. Står för några kvalitativa ingripande och håller nollan intakt hela matchen.

Tomori 6,5 – Bra match igen av engelsmannen som ser ut att vara i god form. Växlar mellan att vara mittback och någon typ av vänsterback men gör det bra matchen igenom.

Kjaer 5,5 – Får agera centralt mittlås och gör det okej med sin rutin. Stark både på huvudet och i närkamperna och efter en ha inlett matchen något trevande, växte han in i den och lämnade sedan ingenting åt slumpen.

Thiaw 6 – Ser inte fullt lika trygg och stabil ut som de första matcherna, men ändå en stabil insats. Ger sig ut på några dribblingsräder men de slutar med beslutsångest och bolltapp. Plus ändå för att han försöker att hitta lösningar.

Florenzi 6 – Stabil insats varken mer eller mindre. Får spela på “fel” kant i Theos frånvaro och gör det okej, framförallt i sitt defensiva arbete.

Krunic 6 – Bra insats igen av Krunic, ända tills han kliver av skadad. Dirigerar spelet framför backlinjen och håller lagets balans.

Musah 6 – Lite ovan roll för Musah som har i stort sett hela högerflanken för sig själv. Pigg och rapp, men lite slarvig i passningsspelet och i sina dribblingsförsök. Växer dock in i matchen och står för en godkänd insats.

Reijnders 5,5 – Märks inte av så mycket som önskat i sin roll som kreatör från mittfältet. Gör ingen dålig match men vi har sett honom i bättre slag.

Pulisic 5,5 – Tillbaka i startelvan och tar sig många gånger in centralt från sin högra ytterposition. Några fina intentioner och är nära att bli målskytt, men Montipo i Veronas mål gjorde en bra räddning.

Leao 6,5 MOTM – Gör det så viktiga 1-0-målet tidigt i första halvlek, på lite klassiskt Leao-manér. Är aktiv och drar till sig mycket uppmärksamhet, som öppnar ytor åt sina medspelare under hela sin tid på planen.

Giroud 5,5 – Slätstruken insats av fransosen som blir utbytt efter timmen spelad. Försökte skarva och spela med en touch, men det gick inte hem den här gången. Plus för assisten till Leao.

Avbytare

Jovic 5,5– Inget jätteimponerande inhopp och borde kanske ha gjort bättre ifrån sig på friläget han tog sig till.

Loftus-Cheek 6 – Kom in och visade med sitt fysiskt starka spel varför han är en given del i startelvan.

Pobega N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Bartesaghi N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Okafor N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 6 – Ny formation och nya namn i startelvan gjorde många Milanfans oroade på förhand. Den här gången gick draget hem och alla tre poäng stannade i Milano. Alltid positivt när rotation i startelvan resulterar i vinst, men det återstår att se vilken väg Pioli väljer med formationen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen