Införrapport: Cagliari – AC Milan

Under en period med tätt spelschema är det dags för Milan att besöka Sardinien för att möta Cagliari. Matchen sparkas igång kl. 18.30 på Sardegna Arena.

Cagliari:

Cagliari är tillbaka i Serie A efter en säsong i den Italienska andraligan. Ranieris Cagliari har samlat två poäng efter fem spelade matcher. Endast Empoli, som har noll poäng, har presterat sämre i säsongsinledningen. De rödblåa spelade senast i söndags när de förlorade mot Atalanta på bortaplan. Matchen slutade 2–0 till Atalantas fördel, och Milan-lånet Charles de Ketelaere stod för en assist.

Inför denna säsong har två anfallare lånats in som kan skapa problem för Milan. Shomurodov har lånats in från Roma, och Petagna har lånats in från Monza. Petagna, som gjorde sin Serie A-debut i Milan, är en robust spelare Milans backar måste ha koll på. En annan tidigare Milan-anfallare som huserar i Cagliari är Lapadula, men lyckligtvis för Milan missar han den här matchen. Lapadula var skyttekung i Serie B förra säsongen och mäktade med 21 mål på 36 spelade matcher.

Möjlig startelva för Cagliari (3-5-2): Radunovic; Wieteska, Dossena, Hatzidiakos; Nandez, Sulemana, Zappa, Makoumbou, Augello; Petagna, Luvumbo

Milan:

Milan har ett tufft spelschema och det rapporteras att Pioli, utöver skadorna, kommer låta vissa av de ordinarie startspelarna vila. En spelare som förra säsongen tappade i kvalitet under våren var Giroud. Troligtvis berodde det på fransmannens brist på vila. Förutom att starta längst fram i anfallet i Milan, hade han även ett stort ansvar i landslaget under VM, då Benzema var skadad. Den som rapporteras starta i hans ställe i denna match är Okafor, men även Jovic har värvats för att kunna axla den rollen.

Pioli har tidigare uttryckt att Krunic skulle få vila mot antingen Hellas Verona eller Cagliari. Han nämnde i samband med det att både Adli och Reijnders kan agera som defensiva mittfältare. Mot Hellas Verona startade Krunic matchen men utgick skadad, så det blir automatiskt vila för den bosniske mittfältaren i den här matchen. Vem Pioli väljer att starta istället för Krunic återstår se, men enligt rapporter lutar det åt att Adli tar den defensiva rollen och att Reijnders startar på sin ordinarie position.

Theo och Calabria var inte ens med på bänken i senaste matchen på Hellas Verona på grund av muskeltrötthet. Nu förväntas Theo starta medan Calabrias högerbacksposition kommer att tilldelas Florenzi. Det blir många nyförvärv i anfallet som vill visa vad de kan, då även Leao förväntas få vila.

Milan saknar skadade Bennacer, Kalulu, Krunic, Maignan och Caldara.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Sportiello; Florenzi, Thiaw, Tomori, Theo; Loftus-Cheek, Adli, Reijnders; Chukwueze, Okafor, Pulisic

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit senaste tre bortamatcherna mot Cagliari utan att släppa in något mål.
  • Cagliari har endast gjort ett mål denna säsong, på bortaplan mot Bologna.
  • Leao har inför denna match gjort mål tre ligamatcher i rad, för första gången i hans karriär.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen