Bartesaghi: “När tränaren ropade mitt namn skakade mina ben av känslorna.”

Efter lördagens ligamatch där man besegrade Hellas Verona på San Siro intervjuades Pioli, Musah och debutanten Bartisaghi. Här är intervjun där de delade med sig av sina tankar.

Pioli om formationsändringen: ”Fram till i torsdags hade vi förberett oss för att spela med vårt vanliga system. Igår fick vi reda på att Calabria och Theo inte kunde starta matchen. Eftersom vi då saknade ytterbackar bestämde vi oss för att använda en trebackslinje. Vi har tränat med det under en halv säsong, men jag såg att laget gjorde det bra. De försökte spela bra fotboll och göra löpningar utan bollen, vilket satte dem i de rätta positionerna.”

Pioli om matchen: ”Vi mötte ett formstarkt lag som också är fysiska och aggressiva, så idag kunde vi inte genomgående spela vacker fotboll. Vi borde kanske ha avgjort matchen tidigare med de chanser vi hade, särskilt under första halvlek.”

Pioli om Kjaer och Florenzi: ”De är absolut ledare i den här gruppen, både när de spelar och när de inte spelar så mycket. De är kloka individer med lång erfarenhet som vet mekanismerna och hur man alltid behåller rätt inställning, även i vårt dagliga arbete. De är inte bara bra människor utan också duktiga spelare. Förutom sin karisma kan de bidra mycket till laget, vilket de visade idag.”

Pioli om Leão: ”Det här är en bra grupp, men de kan ändå göra misstag. Vi har gjort misstag och kommer göra många fler, men vi kommer alltid offra oss och kämpa för våra lagkamrater när de har det tufft. Vi uttrycker inte detta med ord, utan med rätt attityd och genom våra handlingar.

Vi ville alla att Rafa [Leão] skulle vara lagkapten idag, för vi vinner och förlorar som ett lag. Han visade det som behövdes, men vi hade inga tvivel. Han uppmuntrade en ung kille som kom in [Bartesaghi], precis som han själv gjorde för några år sedan. Han vet hur svårt det är att komma in och spela på San Siro inför 70 000 människor.”

Pioli om Bartesaghi: ”Jag är glad för Bartesaghi, för han har kämpat hårt med oss under sommaren. Han fick sin chans, tog den, och kommer få flera chanser.”

Pioli om nyförvärven: ”Grabbarna vänjer sig men processen är ännu inte klar. I slutet av matchen sa Tijjani [Reijnders] och Yunus [Musah] till mig: ’Chefen, det är så svårt att gå förbi sin gubbe i Italien eftersom det är så aggressiva och fysiska.’ Dessa svårigheter kan övervinnas genom att möta dem, och de kommer att utvecklas i varje match.

De är duktiga och kompletta spelare, och de är verkligen inte unga och oerfarna. Deras anpassningsperiod går bra och snabbt, men de behöver ändå en eller två matcher till för att förstå vårt spelsystem och de tuffa aspekterna av italiensk fotboll.”

Pioli om bortgångne Lodetti: ”Vi kommer att minnas Giovanni Lodetti med stor ömhet och värme, eftersom han var en sann Milanista. Hans passion, generositet och känsla av tillhörighet. Han var en rak och glädjefull person. Vi är ledsna för hans förlust, och våra tankar är hos hans nära och kära. Vi skickar dem våra varmaste kondoleanser. Vi har förlorat en sann Milanista. Det innebär nu att vi har en till som stöttar oss från var han nu befinner sig.”

Musah om laget: ”Jag är glad över att ha spelat många minuter idag och att vi vann matchen. Det här är en bra trupp som har välkomnat mig med öppna armar från första dagen. Det är väldigt duktiga spelare här, men de är också ödmjuka. Så de har hjälpt mig att anpassa mig redan från början, vilket har varit till stor hjälp.”

Bartesaghi om debuten: ”Jag har fortfarande inga ord för att beskriva känslan, framför allt eftersom jag inte förväntade mig att få chansen när vi ledde med 1–0 mot Hellas Verona. Efter förlusten i derbyt var vi tvungna att vinna den här matchen. Det var en överraskning och när tränaren ropade mitt namn skakade mina ben av känslorna. Men jag gick ändå in på planen beslutsam, och nu är jag här och har gjort min Serie A-debut.”

Bartesaghi om att bli uppkallad till A-laget: ”När jag blev kallad till att vara med A-lagets träningar fick både jag och min far gåshud, för det är något långt ifrån alla får uppleva. När jag gick igenom portarna på Milanello tänkte jag att nu är jag här och har fått en chans att göra det. Jag behöver fortsätta utvecklas och följa den här resan.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen