Redaktionens spelarbetyg Cagliari – Milan

Efter segern mot Hellas Verona i helgen hann Milanspelarna knappt varva ned innan det var dags för match igen. Denna gången var det Cagliari på bortaplan som stod på schemat. Milan hade spelövertag, men Cagliari tog trots det ledningen i mitten på första halvlek. Redan innan halvtidsvilan hade dock Milan vänt på steken och gick till vila med 2-1. Efter en knapp kvart in i den andra halvleken kom 3-1 från Loftus-Cheek och det blev också matchens slutresultat.

Startelvan

Sportiello 6 – Det ser ut som att Sportiello börjar bli varm i kläderna och han fortsätter att göra det bra i Maignans frånvaro. Hinner inte ens blinka på baklängesmålet, men står annars för en bra match.

Tomori 7 – Tomori forsätter att visa god form. Vinner mycket med hjälp av sin fysik och särskilt sin snabbhet. Kröner den här fina insatsen med att göra kvällens minst snygga, men likväl värdefulla mål som betydde 2-1-ledning för Milan.

Hernandez 6 – Visst känns det som Theo har höjt sin lägstanivå? Ikväll gör han ingen höjdarmatch, men är ändå helt klart godkänt. Växer mer och mer i sin roll som en absolut frontfigur i detta Milan.

Thiaw 6,5 – Stabil insats återigen av Thiaw som fortsätter att vissa upp ett stort lugn kombinerat med positionssäkerhet. Värt att berömmas igen är passningsfoten han besitter. Han fortsätter våga slå de lite mer banbrytande passningarna som öppnar upp små ytor som många gånger krävs för att skapa någonting.

Florenzi 6 – Gör en stabil insats, men varken mer eller mindre än precis det som krävdes av honom.

Loftus-Cheek 7 – Fortsätter att vara stark på mittfältet och tar många kamper i såväl defensiv som offensiv riktning. Brukar vara ett hot som påfyllnad in i straffområdet, men idag var det ett långskott med kirurgisk precision som gav utdelning för engelsmannen, som alltså stängde målskyttet i matchen med sitt 3-1-mål.

Adli 7 MOTM – Efter att inte ha fått spela en enda minut tidigare under säsongen slängdes Adli rätt in i hetluften. Fransosen visade att han har en högerfot med oerhörd precision och känsla, och gör en finfin insats, särskilt med tanke på tidigare speltidsbrist.

Reijnders 6,5 – Holländaren visar ännu en gång prov på sina fina kvaliteter som offensiv kreatör på mittfältet. Han flyter fram med bollen på ett sätt som ser väldigt behagligt ut, och fattar många rätta beslut i passningsspelet.

Pulisic 6 – Fick ta Leaos plats ute till vänster, som egentligen är hans naturliga(ste) position. Fick inte så mycket uträttat mot Cagliari men är den som slår inspelet som till slut leder fram till Okafors kvitteringsmål.

Chukwueze 6 – Stundtals en virvelvind som ser ut att vara hal som en ål, stundtals knappt synlig i matchbilden. De gånger han slingrar sig förbi Cagliariförsvararna är det oftast för dålig kvalité i det sista avgörande beslutet.

Okafor 6,5 – Går in som central anfallare och krigar på bra matchen igenom. Missar en riktigt bra chans, men gör också ett klassiskt måltjuvsmål, när han är framme och snor åt sig en målvaktsretur och stänker in bollen i öppet mål.

Avbytare

Musah 6,5 – Förra matchen högerspringare, idag inbytt på centralt mittfält. Visar prov på ett brett register och gör det bra den dryga halvtimmen han är på planen.

Pobega 5,5 – Byts in samtidigt som Musah, men imponerar inte i samma utsträckning som amerikanen. Gör det inte på något sätt dåligt, men inte heller på något sätt briljant.

Leao 5,5 – Hann inte uträtta något särskilt under tiden han var på planen

Romero 5,5 – Kul för den unge argentinaren att äntligen få känna på hetluften. Hinner dock inte heller han uträtta något av värde, men alla minuter är viktiga för honom att spela.

Bartesaghi N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 7 – Rotation och förändringar i startelvan igen. Den här gången befogat då ett uppenbart svagt Cagliari stod för motståndet. Trots underläge hann ingen oro infinna sig och Piolis coachade sina mannar till en stabil trepoängare. Extra plus för att han låter de unga spelarna som Romero och Bartesaghi få chansen i denna typen av matcher.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen