Pioli: “Adli hade tålamod och styrka”

Pioli delar med sig av sina tankar inför kvällens tillställning hemma mot Lazio.

AC Milan siktar på kontinuitet och efter segrarna mot Hellas Verona och Cagliari väntar nu Maurizio Sarris Lazio på San Siro. Den sjunde matchdagen i Serie A ger Rossoneri möjligheten att plocka fler viktiga poäng och avsluta september på bästa möjliga sätt.

Om kvällens motstånd:
– Lazio är mycket starka, deras lag har känt varandra i flera år och de har en utmärkt tränare, det kommer att krävas uppmärksamhet. Lazio är en svår motståndare, att respektera, att bara bemöta genom att ge vårt absolut bästa. Jag förväntar mig en helt annan match jämfört med Cagliari-matchen, Lazio kommer att vara aggressiva och ta sig an oss. Det är upp till oss att hitta de bästa lösningarna.

Lagets status:
– Vi gör bra ifrån oss och vi vill bygga vidare på detta för att kunna konkurrera i ligan och Champions League. Vi har gått igenom både positiva och negativa saker, men vi har alltid varit balanserade. Vi är inte perfekta men imorgon kan vi göra en bra prestation och slå en toppmotståndare. Jag är övertygad om kvaliteten på mina spelare, vi måste gå vidare med övertygelse och generositet. Derbyt var inte slutet på resan, utan snarare en ny start, en ny säsong började efter uppehållet. Vi vill och vi måste växa. Det är fortfarande många matcher kvar, att spela mycket kan vara en bra sak, under tiden tänker vi bara på Lazio.

Om ligan:
– Tabellen spelar ingen roll just nu, det viktiga är att ta sig an och utföra varje match på ett bra sätt. Enligt min mening kommer det att vara fyra lag som slåss om Scudetton och Juventus är mina favoriter eftersom de inte spelar i Europa, vilket är en stor fördel. Vi tar ingenting för givet men ingenting är omöjligt, det beror på hur du tar dig an de olika matcherna.

Om attityden i laget samt formationen:
– Vi vill kontrollera matchen, men det betyder inte att vi ska dra ner på tempot. Vi begick ett allvarligt misstag i Cagliari, när vi släppte in bollen efter ett inkast. Det är bra att hantera men vi måste fortsätta att vara farliga, flytta bollen när motståndarna rör sig. 4-2-3-1? Jag funderar på det eftersom Pulisic är i form och vi har fem eller sex alternativ på mittfältet. Sedan gillar jag Loftus-Cheek som en Mezzala. Vi kommer att behöva några tester, just nu jobbar vi på något annat, men 4-2-3-1 under en match är ett alternativ.

Individuellt om spelare:
– Adli hade tålamod och styrka, jag hade pratat med honom och sagt att det är mer konkurrens i Mezzala-rollerna. Han kunde fortfarande spela som Regista, vilket han arbetade hårt med. Han gör redan mycket bra ifrån sig, men det finns några aspekter att förbättra. Jag förväntar mig att Leão blir mer och mer exakt i sina passningar. Jag ville testa Okafor från start som forward, han jobbade oklanderligt och han förtjänade att göra mål mot Cagliari. Reijnders och Loftus-Cheek ger oss massor av alternativ. Bennacer är bättre, återhämtningen är fortfarande en lång process men han kommer att vara på väg mot mitten av oktober. Chukwueze förstår våra principer väl, han är viktig men jag förväntar mig att han ska vara mer avgörande i den sista tredjedelen. Musah är en värdefull tillgång, i flera roller. Pellegrino fungerar bra men det kommer att ta tid.

Komplimanger till klubben:
– Klubbens väg är fantastisk: sunda finanser, ambitiösa sportsliga resultat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen