Införrapport: Inter – AC Milan

Säsongens första Derby della Madonnina sker i form av en tidig seriefinal, då båda lagen har nio poäng efter tre matcher. Matchen sparkas igång klockan 18.00 på San Siro.

Inter:

De blåsvarta kommer från en övertygande vinst mot Fiorentina, där Lautaro Martinez stod för två av målen. Argentinaren har på tre spelade matcher bidragit med fem gjorda mål. Thuram som flitigt ryktades till Milan i somras hamnade istället i Inter, och mot Fiorentina öppnade han målkontot.

Under sommarens transferfönster har Inter förlorat spelare som Onana, Skriniar, Brozovic, Gosens, Dzeko och Lukaku. Bland de inhämtade spelarna finns Sommer, Pavard, Frattesi, Cuadrado, Thuram och Arnautovic, som gjorde två mål mot det svenska landslaget tidigare i veckan.

Inter har vunnit sina ligamatcher mot Monza, Cagliari och senast Fiorentina. Detta blir första matchen mot en av de främsta konkurrenterna för Inzaghis nykomponerade lag.

Möjlig startelva för Inter (3-5-2): Sommer; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Martinez, Thuram

AC Milan:

Milan har börjat säsongen på bästa sätt genom att ta med sig alla nio poäng. Förra säsongen hade de rödsvarta svårt att bräcka Inters defensiv, men det kan vara annorlunda med det nya Milan. Milans taktikförändring, där de nu spelar med 4-3-3 och använder ytterbackarna centralt i speluppbyggnaden, bidrar till ett mer dynamiskt anfallsspel. Det har resulterat i många löpningar in i straffområdet, vilket hittills lett till tre straffar på lika många spelade matcher.

Giroud har konverterat alla straffarna till mål och toppar därmed Milans interna skytteliga med fyra gjorda mål. Fransmannen utgick skadad under landslagsuppehållet, vilket oroade många av Milans supportrar, men enligt rapporter förväntas han starta matchen.

En spelare som definitivt kommer att missa detta derby är den nyligen uttagna landslagsspelaren Tomori, som efter två gula kort mot Roma i förra matchen är avstängd. Den förväntade ersättaren för Tomori är Kalulu, som tyvärr verkar missa matchen även han. Det medför att det troligen är tredjealternativet Kjaer som kommer bilda mittbackspar med Thiaw. Förutom de tidigare nämnda spelarna är även Bennacer fortfarande på skadelistan.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Kjaer, Thiaw, Theo; Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

Intressant fakta:

  • Shevchenko är bästa målskytt i mötet genom tiderna. På den topplistan hittar vi även två svenskar i form av Nordahl och Zlatan.
  • Inter har hållit nollan i ligainledningens samtliga tre matcher.
  • Milans senaste mål mot Inter var i vinsten med 3-2 i september förra året.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen