Införrapport: AC Milan – Torino

Det är dags för säsongens hemmaplanspremiär när Torino gästar San Siro. Matchen sparkas igång klockan 20.45.

AC Milan:

Milan vann premiären komfortabelt mot Bologna med 0 – 2, där Pulisic var en stor bidragande faktor med en hockeyassist och ett fint mål. Amerikanen visade direkt att han är i klubben för att kämpa om en startplats. För första säsongen på länge har Milan en högerytterposition med två mycket intressanta spelare.

Den som konkurrerar med Pulisic om startplatsen är Samuel Chukwueze som värvats in från Villarreal. Dessa två herrar tillsammans med Okafor förväntas, för första gången, hemmaplansdebutera och ha stöd från ett utsålt San Siro i ryggen.

Mot Bologna hade Milan väldigt bra rörlighet och såg farliga ut på andra håll än bara vänsterkanten. Ett orosmoment som kan straffa sig om Torino utnyttjar det, var det stundtals slarviga uppbyggnadsspelet och de luckor som fanns när bollen tappades. Den enda skadade i Milan är algeriern Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

Torino:

Föregående säsong hamnade Torino till slut på en tionde plats. I det första mötet mot Milan visade de en helt annan vilja och inställning, vilket räckte för att ta hem tre poäng. I säsongens andra möte möttes de på San Siro, där den evigt unge Giroud räddade dagen för Milan med sitt enda mål.

Torinos stora bedrift mot de rödsvarta förra säsongen var i åttonsdelsfinalen i den italienska cupen. Trots att Djidji blev utvisad i minut 69 lyckades de ändå ta matchen till övertid och vinna. Det beskriver den inställning tränare Juric kräver av sina mannar på planen.

Första ligamatchen denna säsong spelades på hemmaplan i Turin, där man tog emot Cagliari. Matchen slutade mållös och de båda lagen fick nöja sig med ett poäng. Sanabria som var lagets främsta målskytt förra säsongen med 12 mål, kommer troligen att göra allt för att öppna målkontot för denna säsong.

Möjlig startelva för Torino (3-4-2-1): Milinkovic-Savic; Schuurs, Buongiorno, Rodriguez; Bellanova, Ricci, Ilic, Vojvoda; Vlasic, Radonjic; Sanabria

Intressant fakta:

  • Klubbarna har spelat lika i 56 av 153 matcher i ligaspelet.
  • Det var 28 matcher sedan Milan senast förlorade mot Torino på San Siro i ligan.
  • Om Torino vinner utan att släppa in mål är det den femte bortamatchen i rad, och de kommer att slå sitt 88 år gamla rekord.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen