Pioli: “Hemligheten är alltid lagarbete och att spela för dina lagkamrater”

Milan startar den nya säsongen med en vinst på bortaplan mot Bologna. Detta hade tränaren Pioli och målskytten Pulisic att säga efter matchen:

Pioli om matchen: ”Vi hade rätt inställning och spelade en fjärdedel av matchen åt gången. Det var viktigt och vi genomförde det väldigt bra. Matchen visade att vi fortfarande måste jobba hårt och att det finns saker vi kan göra bättre. Bologna spelade också bra. Vi var organiserade, och den här matchen hjälper oss att se var vi kan utvecklas.”

Pioli om nyförvärven: ”Vi har gjort allt vi velat göra under sommaren, vilket är mycket viktigt. Spelarna tränade kontinuerligt och det är uppenbart att vi i dag har svaren på var vi kan förbättra oss. Det kommer hjälpa oss att vara mer precisa i vårt arbete. De nya spelarna har kommit in med mycket entusiasm och är väldigt talangfulla. De behöver inte tid för att utvecklas, eftersom de har spelat i bra lag och är erfarna. Självklart kommer de att behöva tid att anpassa sig till en så unik och krävande liga. De visar rätt attityd, hunger och inställning.”

Pioli om lagets utveckling: ”Hela laget måste lära sig vissa spelmönster och arbeta hårt. När detta lag lär sig göra uppoffringar utan bollen kommer vi vara ett topplag. Med bollen är vi väldigt bra. Hemligheten är alltid lagarbete och att spela för dina lagkamrater. Att göra uppoffringar, springa mer, särskilt med en så talangfull trupp. Vi har underbara fotbollsspelare som vet hur man gör mål och dribblar. Målet nu är att förbättra vårt spel i uppbyggnadsfasen och att vara kompakta när vi inte har bollen, så att vi inte släpper in så många mål. Man kan bara vinna saker om man gör mycket mål och släpper in väldigt få.”

Pioli om lagets balans: ”När det gäller vår balans i laget när vi har bollen tycker jag inte att vi lät dem kontra effektivt. Det betyder att vi var organiserade. Vi gillar att vara flexibla i speluppbyggnaden, och när vi tappar bollen kommer vissa spelare behöva agera utifrån den position de befinner sig i. En ytterback kanske befinner sig i mittfältet, vilket kan göra det svårare för mittbacken. Det är inte möjligt att vara helt balanserade när detta inträffar.”

Pioli om lagets riktning: ”Vänskapsmatcherna gav oss en indikation och vi övade på det, men det är verkligen dessa matcher som visar i vilken riktning vi rör oss. Utan bollen mot Bologna, särskilt under första halvleken, tyckte jag att timingen var lite fel. Det innebär att vi inte var så kompakta och det fanns en del öppningar, vilket vi måste arbeta på.”

Pulisic om sitt mål: ”Det är mycket känslor och jag är självklart väldigt upprymd över att ha gjort mitt första mål i min debut för klubben. Jag minns bara att jag sprang mot deras backlinje, och Oli [Giroud] gjorde en fin väggpassning. Efter det var det enda alternativet att skjuta, vilket resulterade i ett perfekt avslut vid bortre stolpen. Det var en underbar känsla, och det kändes bra att fira med mina lagkamrater.”

Pulisic om att hålla nollan: ”Att hålla nollan är väldigt viktigt för oss, och de två tidiga målen hjälpte definitivt till. Det var inte en enkel match för oss, men jag tycker att vi gjorde det bra i defensiven. Det känns bra att inte släppa in något mål och att vinna vår första match.”

Pulisic om första tiden i klubben: “Jag uppskattar min tid med laget väldigt mycket, det är en bra grupp killar. Staden har varit fantastisk hittills, och stödet från supportrarna har varit fint. Nu ser jag fram emot att spela på San Siro nästa omgång.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen