OFFICIELLT: Tonali lämnar Milan

Redan för en dryg vecka sedan kom det rapporter om att Sandro Tonali var på väg att lämna Milan för engelska Premier League. Nu meddelar Milan på sin officiella hemsida att Tonali är klar för en permanent övergång till Newcastle United.

Milan annonserar på sin hemsida att försäljningen av Sandro Tonali till Newcastle är klar. Klubben skriver även att man tackar mittfältaren för tre fina år tillsammans och att man önskar honom all lycka till i sin fortsatta karriär.

Newcastle i sin tur skriver att den 23-årige italienaren har skrivit på ett kontrakt fram till den 30 juni 2028.

Enligt Fabrizio Romano ligger övergångssumman på 70 miljoner euro, med bonusar inkluderat. Milan ska även ha en vidareförsäljningsklausul på tio procent.

Gianluca Di Marzio rapporterar dock att summan är uppemot 80 miljoner euro, inklusive bonusar. Oavsett är det en ny rekordsumma för en italiensk fotbollsspelare.

Sandro Tonali kom till Milan på lån från Brescia i september 2020. Efter en något trevande debutsäsong i den rödsvarta tröjan köptes han ändå loss sommaren efter för en summa på runt 15 miljoner euro.

Den efterföljande säsongen blommade han ut och blev en säker startspelare i Stefano Piolis lagbygge. På 36 ligamatcher noterades han för fem mål och tre assist, varav ett av målen var ett segermål i 94:e minuten i den viktiga bortamatchen mot Lazio under slutet av säsongen.

Förra säsongen var han fortsatt en viktig del av laget och startade totalt 30 matcher i Serie A och samtliga 12 matcher i Champions League, där Milan tog sig till semifinal.

Totalt spelade Sandro Tonali 130 tävlingsmatcher för Milan och noterades för sju mål och 13 assist.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen