OFFICIELLT: Romero klar för Milan

Förra fredagen blev Ruben Loftus-Cheek klar som Milans andra nyförvärv under sommaren. Nu står det klart vem som blir den tredje. Nämligen Luka Romero på en fri övergång, meddelar Milan på sin officiella hemsida.

Argentinaren Luka Romero spelade i olika spanska ungdomslag under sin uppväxt och såldes sommaren 2021 till Lazio från RCD Mallorcas B-lag. Värt att nämna är att han då endast var 16 år gammal.

Det har dock blivit extremt sparsamt med speltid för Romero som nu är 18 år gammal. Han har endast fått medverka i 21 tävlingsmatcher, varav 14 i ligaspelet. På dem 14 matcherna fick han spela totalt 221 minuter, och endast en match var från start. Trots det lyckades han mäkta med ett mål, som kom på hemmaplan mot Monza förra säsongen.

Den unge argentinaren har för det mesta spelat som högerytter, men kan även spela som vänsterytter eller på en central offensiv mittfältsposition.

AC Milan skriver på sin hemsida att man har värvat Luka Romero på en fri övergång, då hans kontrakt med Lazio gick ut efter den gångna säsongen. Kontraktet är skrivet till den 30 juni 2027.

Klubben meddelar även att 18-årige Romero kommer att bära nummer 18 på sin nya rödsvarta tröja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen