OFFICIELLT: Loftus-Cheek klar för Milan

Under de senaste veckorna har det ryktats flitigt om olika centrala mittfältare som Milan vill få in till klubben. Nu står det klart att en av dem blir Ruben Loftus-Cheek. Det meddelar Milan på sin officiella hemsida.

Den 27-årige Ruben Loftus-Cheek kom till Chelseas akademi redan som åttaåring. Bland annat spelade han 40 tävlingsmatcher för U21-laget, innan han fick göra sin A-lagsdebut 2014. Under sina knappt åtta säsonger i Chelsea spelade han 155 tävlingsmatcher, där han noterades för 13 mål och 18 assist från sin centrala mittfältsposition.

Loftus-Cheek har stundtals haft svårt att få regelbunden speltid i Chelsea och lånades därför ut till Crystal Palace under säsongen 2017/18 och till Fulham under säsongen 2020/21. Den gångna säsongen spelade han 25 matcher i Premier League för Chelsea, varav 19 från start. För det mesta har han spelat på ett centralt mittfält, både defensivt och offensivt, men han har även spelat en del matcher på högerkanten på mittfältet.

AC Milan skriver på sin hemsida att man är glada över att kunna presentera värvningen av Ruben Loftus-Cheek. Kontraktet är skrivet till den 30 juni 2027.

Enligt trovärdiga uppgifter från Fabrizio Romano ligger den garanterade övergångssumman på 16 miljoner euro, med en bonus på fyra miljoner euro om vissa kriterier nås. Lönen uppges ligga på fyra miljoner euro per år.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen