OFFICIELLT: Pulisic klar för Milan

Under den senaste månaden har det rapporterats om att Milan har velat få in en ny högerytter till truppen. Nu står det klart att den spelaren blir Christian Pulisic, meddelar Milan på sin officiella hemsida.

24-årige Pulisic spenderade sina ungdomsår i den amerikanska ungdomsfotbollen, innan han flyttade till Tyskland och Dortmund som 16-åring 2015. Efter fina prestationer i Dortmunds U17- och U19-lag fick han göra sin debut i Bundesliga med A-laget i januari 2016. Totalt fick han spela nio ligamatcher under sin debutsäsong och svarade för två mål.

Säsongen därpå, 2016/17, fick han sitt genombrott. Han fick speltid i 29 av 34 ligamatcher, varav 15 av dem var från start. Han stod för imponerande elva målgivande poäng, tre mål och åtta assist.

Totalt spelade Pulisic 127 tävlingsmatcher för Dortmund och stod för 19 mål och 26 assist.

Under transferfönstret i januari 2019 blev den dåvarande 20-åringen värvad av den engelska storklubben Chelsea, men han fortsatte spela i Dortmund fram till sommaren.

Under sin debutsäsong i Chelsea och Premier League fick han regelbunden speltid, men hade också problem med skador. Totalt spelade han 25 ligamatcher, varav 19 från start, och gjorde imponerande nio mål och sex assist.

Totalt spelade amerikanen 145 tävlingsmatcher för Chelsea och svarade för 26 mål och 21 assist.

Pulisic har främst spelat som högerytter, men kan även spela mer centralt och till vänster.

Han fortsatte få regelbundet med speltid under de efterföljande två säsongerna, men förra säsongen, 2022/23, började speltiden bli mindre. Han startade endast åtta matcher och stod för ett mål och en assist i Premier League.

AC Milan skriver på sin hemsida att man har värvat Christian Pulisic från Chelsea på en permanent övergång. Kontraktet är skrivet till den 30 juni 2027, med en option på ytterligare ett år.

Enligt Fabrizio Romano är övergångsumman högre än 20 miljoner euro med bonusar inkluderade.

Milan skriver även att Pulisic har valt att bära nummer elva på sin nya rödsvarta tröja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen