OFFICIELLT: Sportiello klar för Milan

Det har varit på gång under en längre tid, men idag blev övergången officiell. Den rutinerade målvakten Marco Sportiello, 31, ansluter till Milan.

Rykten om spelare som ska lämna eller ansluta till Milan florerar i högt tempo just nu. Ryktena om Sportiellos övergång till Milan blev idag till verklighet. Den 31-åriga målvakten ansluter till Milan på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2027. Sportiellos senaste klubb var Atalanta, men lämnar nu alltså Bergamo-klubben på free transfer, för att fortsätta karriären i den rödsvarta delen av Milano.

Marco Sportiello är en erfaren målvakt som har 11 Serie A-säsonger i bagaget. Förutom senaste klubben Atalanta, har han även representerat bland annat Fiorentina och Frosinone.

I nuläget är Sportiello tänkt som backup till Mike Maignan. Däremot har det även viskats om att Maignan kan komma att lämna Milan, där Chelsea visat stort intresse. Men så länge Maignan är kvar i Milan är Sportiello tänkt att agera backupmålvakt i truppen och kommer att ha nummer 57 på ryggen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen