Redaktionens spelarbetyg: Napoli – Milan

Rossoneris återuppstart av ligaspelet borta mot Napoli resulterade i en välförtjänt 4-0 vinst. Pioli och laget påminde serieledarna om vem som är Campione D’Italia på bästa möjliga sätt inför Champions League-kvartsfinalerna.

Maignan – 8.0: Stod för ett par vassa räddningar när Napoli kom till avslut. Den gamla formationen hade en positiv effekt på kommunikationen mellan Mike och försvaret denna afton. Höll nollan och Napoli ur matchen.

Calabria – 7.0: Gjorde det väldigt bra defensivt, fick även med sig en assist på kontot när Alexis lekte med Napoli-försvaret och målade.

Tomori – 7.0: Vi fick se den Tomori från förra säsongen som var vass i positionsspelet, nickdueller och snabbhet. Gjorde en stabil insats.

Kjaer – 7.5: En grym insats från dansken som var lugn och skicklig i passningsspelet. Simon var även stark i duell- och luftspelet.

Theo – 7.0: Fransmannen sliter på vänsterkanten och stängde igen defensivt. Vi är vana att se mer på den offensiva planhalvan, dock var detta en bra insats.

Tonali – 8.0: Överlägsen i det defensiva spelet. Tonali står för en fin brytning, tar över bollinnehavet och assisterar till Leaos 3-0 mål.

Bennacer – 7.5: Fick spela som nummer tio, en roll som Ismael inte är så van vid. Det var dock inga problem, utan algerianen skötte det lysande och var inblandad i det mesta på offensiv planhalva. Hjälper även till i defensiven och gör det bra.

Diaz – 8.5: Den första halvleken var Brahim ostoppbar. Spanjorens form har varit på uppgång medans resten av laget har blandat och gett, och denna afton var Diaz lysande. Står för ett fantastiskt förarbete til Leaos 1-0 mål och gör sedan ett minst lika fint mål när Milan dubblar sin ledning. Värt att notera är att Diaz skickar Rui till läktaren vid sitt 2-0 mål. Redaktionens MOTM.

Krunic – 7.5: Vanligtvis brukar Rade vikariera som nummer tio, idag placerade Mr. Pioli bosniern på en defensiv roll tillsammans med Tonali. Sköter det otroligt bra, kämpar och vinner sina dueller.

Leao – 8.5: Äntligen fick vi se den riktiga Leao, som kan öppna upp vilket försvar som helst. Utmanar gång på gång ute på vänsterkanten, och lyckas även de flesta gångerna. Stod för två otroligt fina mål och är nära att bli MOTM.

Giroud – 6.5: Vinner många dueller och är bra som uppspelspunkt, även viktig i Diaz mål där Napoli-försvaret istället fokuserar på Ollie. Kunde gjort det bättre med sina lägen.

Saelemaekers – 8.0: Fick hoppa in och på de 30 minuterna belgaren fick på plan var en utav hans bästa prestationer i Rossoneri-tröjan. Var på ett otroligt bra spelhumör där han dribblar och utmanar sin spelare. Står för ett klassmål och är nära att sätta dit ett till från distans. Ett superinhopp från Alexis.

Rebic – 5.0: Uträttar inget speciellt idag.

Origi – N/A: Spelade för lite.

De Ketelaere – N/A: Spelade för lite.

Bakayoko N/A: Spelade för lite.

Pioli – 8.0: Att återgå till sin favoritformation 4-2-3-1 var ett bra drag från Mr. Pioli efter att trebackslinjen har svajat och gett blandade resultat. Defensiven var stabil och Napoli fick inte komma till många lägen, och offensiven var fantastisk och levererade fyra klassmål mot Napoli på bortaplan. Tre poäng, storseger mot serieledarna och en hållen nolla. Kan inte bli bättre.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen