Leão: “Pressens rykten är vad som ger mig min glöd”

Tvåmålsskytten, Rafael Leão, tog till DAZN:s mikrofoner efter Milans vinst mot årets Scudetto-favoriter, Napoli:

Hur kom den här vinsten till sig?

— Jag visste att vi skulle spela en viktig match mot ett starkt lag. Jag har behövt stå ut med att både lyssna och se på vad pressen har haft att säga om mig och laget under de senaste veckorna och det gav mig min glöd ikväll. Jag vill tack alla supportrarna och laget; vi spelade helt otroligt, enade och som ett lag. Det är så här Milan förväntas spela.

Kan du förklara din målgest?

— Jag ville besvara kritikerna. Jag lyssnar på allt som tränaren har att säga till mig, jag bryr mig inte ett dugg om de som inte tillhör klubben. Det som jag får höra ifrån utsidan irriterar mig, men det är även en energikälla för mig. Jag har haft några svåra månader, nu har jag hittat tillbaks till mitt gamla jag med hjälp utav tränaren och laget.

Har du saknat att göra mål?

— Det är alltid en otrolig känsla varje gång man gör ett mål. Även om jag inte hade fått in ett mål spelade vi väldigt bra och det är det mest tillfredsställande för mig.

Om Champions League-kampanjen:

— Den här matchen var viktig för Champions League-mötena som väntar oss. Vi ville få in våra mål och bryta ner Napolis struktur ikväll. CL-matcherna har självklart en helt annorlunda känsla, nu ska vi tänka på hemmamötet mot Empoli istället.

Vem bytte du din tröja med?

— Med Kvara, jag är hans största fan. Jag gillar det han gör på planen. Jag kan se flera likheter mellan oss två, han gillar också att stå riktad till motståndarna. Han spelar en fantastisk säsong i år.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen