Införrapport: Napoli – AC Milan

Landslagsuppehållet är över och det är äntligen Serie A-fotboll igen. Napoli stor för motståndet och det är avspark 20.45.

Kvällens match kommer bli det första av tre möten på kort tid då lagen kommer mötas i kvartsfinalen av Champions League.

Napoli:

Napoli har med största sannolikhet redan säkrat scudetton så deras primära fokus lär vara på Champions League. Med det sagt så har Napoli varit en lagmaskin denna säsong oavsett vilka som spelar så det kommer inte bli en lätt match för Milan.

I kvällens match får dock Napoli klara sig utan målkungen Osimhen då han ådrog sig en skada med Nigeria och förväntas även vara borta den första CL-kvartsfinalen.

Möjlig startelva för Napoli (4-3-3): Meret, Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Mario Rui, Anguissa, Lobotka, Zielinski, Lozano, Simeone, Kvaratskhelia.

AC Milan:

När det såg ut som att Milan hade tagit sig ur en tuff skadeperiod så var det många som trodde att de rödsvarta skulle växla upp säsongen. Då var inte denna landslagsperiod välkommen då man åkt på några tunga avbräck. Messias, Kalulu och Ibrahimovic förväntas vara borta från fotbollsplanen under en tid.

Det ryktas även om att Pioli ska gå tillbaka till sitt trygga 4-2-3-1 som inte alls funkade under den första delen av den här säsongen.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Maignan, Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez, Tonali, Bennacer, Diaz, Krunic, Leao, Giroud.

Intressant fakta:

  • Sedan säsongen 2011/2012 har lagen mötts 23 gånger. Milan har endast vunnit tre av dessa. Två av segrarna har kommit under de senaste fem mötena.
  • Napoli är den klubb som gjort flest nickmål(15 st) i topp 5-ligorna den här säsongen. Milan är den klubb i Serie A som släppt in flest nickmål(10 st).
  • Giroud har gjort mål i de två senaste matcherna mot Napoli. Han kan bli den första i Milan att göra mål i tre raka matcher mot dem sedan 1994/1995.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer