Redaktionens spelarbetyg: Milan-Cagliari

Med tre omgångar kvar spelade Milan för att befästa greppet om andraplatsen i Serie A. På andra sidan stod Cagliari, som i sin tur krigade för överlevnad. På förhand ovisst, då Milans form varit allt annat än bra det senaste. Men Milan visade upp sig från sin bästa sida och kunde till slut enkelt avfärda Cagliari.

Startelvan

Sportiello [7] – Mycket bra insats från Sportiello som stod för flera bra räddningar och bidrog med ett tryggt passningsspel matchen igenom.

Kalulu [6] – Trevligt att äntligen återse Kalulu i startelvan. Att han dessutom gjorde det riktigt bra som högerback var ännu trevligare. Inte mycket att anmärka på i defensiven och pålitlig i passningsspelet samtidigt som han vågade följa med upp i anfall.

Gabbia [6] – Inte Gabbias främsta insats den här säsongen och såg inte riktigt lika stark ut i närkamperna som han gjort tidigare. Detta till trots stod han för en godkänd insats.

Thiaw [6,5] – Fortsatte visa god form och överglänste sin mittbackskollega ikväll. Flera fina ingripanden och bra i passningsspelet.

Florenzi [6] – En okej insats från den rutinerade räven, trots att han fick utgå från fel sida återigen. Gjorde det bra defensivt, men fick av naturliga skäl lite bekymmer med bidragandet offensivt.

Bennacer [8 MOTM] – Mycket, mycket bra match av Bennacer som förutom att starta målskyttet för kvällen, också assisterade Leao på ett fullkomligt briljant vis. Dessutom riktigt bra i presspel och passningsspel.

Musah [5] – En av få som inte riktigt kom upp i nivå i Milan. Såg lite vilsen ut i perioder och hade som vanligt bekymmer med beslutsfattandet. Dessutom delansvarig för det insläppta målet, då han tappade sin markering helt.

Pulisic [8] – Inledde matchen till vänster, där han var relativt anonym i den första halvleken. Gick sedan över till högerkanten efter halvtidsvilan och vilken effekt det fick på hans spel. Ständigt ett hot mot Cagliari och två mål på kontot. Från och med nu är högerytter Pulisics naturliga position.

Reijnders [7,5] – Tillbaka på spelhumör, med hårt arbete och fina dribblingar i en härlig kombination. Krönte dessutom insatsen med ett mål genom ett högklassigt långskott.

Chukwueze [5,5] – Ingen jättematch från Chukwueze, men gjorde det okej när han var inblandad i spelet. Inte riktigt samma goda form som han visat de senaste matcherna, men han sköt skottet vars retur gav Bennacer öppet mål.

Giroud [4,5] – Tillsammans med Musah den enda som inte fick godkänt idag. Vann knappt några dueller, lyckades inte med sitt skarv-spel och kunde sällan ta emot och hålla boll.

Avbytare

Leao [7,5] – Tog bänkningen på helt rätt sätt och kom in i halvtid och visade helt rätt attityd. Ett mål och en assist och Leao gjorde ingen besviken.

Okafor [6] – Ersatte Giroud och det blev genast skillnad i Milans anfallsspel. Rörde sig både centralt och ibland ut på kanten, och båda delar fungerade bra.

Tomori [6] – Gjorde det som krävdes, vilket i ärlighetens namn inte var särskilt mycket. Men tillräckligt för att få godkänt.

Hernandez [6,5] – Bra inhopp från Theo, som likt Tomori inte direkt sattes på prov under sin tid på planen. Var aktiv och fick också med sig en assist, vilket ger godkänt och mer därtill även för Theo.

Pobega [N/A] – Kul att se Pobega på banan igen, men spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7,5] – Laguttagningen uppfattades som lite kontroversiell inför matchen, men efter 90 minuter spelade visade det sig vara helt rätt drag av Pioli. Bytte in sina stjärnor i halvtid och de tog tillvara på chansen och levererade högklassigt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen