Redaktionens spelarbetyg: Slavia Prag-Milan

Milan åkte till Prag för att spela en något oviss retur mot Slavia trots ett tvåmålsöverläge. Efter bara 20 minuter var det inte längre ovisst då Slavia Prag igen åkte på ett rött kort. Luften gick ur tjeckerna och Milan kunde komfortabelt vinna matchen med 3-1 och dubbelmötet med totalt 7-3.

Startelvan

Maignan [6,5] – Utbytt tidigt på grund av skada men hann dessförinnan bidra med en riktigt svettig fotparad.

Calabria [5,5] – En medelmåttig insats från lagkaptenen som varken var bra eller dålig i den här matchen. Å andra sidan behövdes det inte en större prestation för att ta hem segern.

Tomori [6] – Lugn afton för Tomori som gjorde det som krävdes utan att ta ut sig alldeles för mycket. Drog på sig ett slarvigt och något onödigt gult kort.

Gabbia [6] – Fylld av självförtroende och bär upp det med sitt spel. Stabilt och tryggt och samspelet med Tomori fungerade väl matchen igenom.

Hernandez [6,5] – Pigg match av Theo som fyllde på rejält framåt och hade ett briljant samarbete med Leao matchen igenom. Dessutom en vacker assist till Loftus Cheek.

Adli [4,5] – Nej, det här är ingen insats att vara stolt över. Tycktes vara en ypperlig match att briljera i Adlis sits, men icke. Slarvigt passningsspel och en svag insats i sin helhet.

Musah [5,5] – Vid det här laget vet man ungefär vad man kan förvänta sig av amerikanen. Det vill säga hårt arbete och gott defensivt arbete. Därtill kommer ett bristfälligt passningsspel i offensiven. Det var precis det vi fick även ikväll.

Loftus Cheek [6,5] – Målskytt igen, grymt! I övrigt ingen märkvärdig prestation och det kändes lite som att han växlade ned när matchen i stort sett var död efter 20 minuter spelade.

Pulisic [7] – Ännu en högklassig match från Pulisic som kunde lämna planen som både målskytt och framspelare. Var ständigt en frisk fläkt på högerkanten och gjorde jobbet som krävdes.

Leao [7,5 MOTM] – Precis som Pulisic blev det både mål och assist för Leao. Dessutom en hockeyassist till Milans tredje mål och här förstår man att Leao var på spelhumör. Gör man dessutom ett sådant mål så förtjänar man att bli MOTM.

Giroud [5] – Tillsammans med sin landsman Adli sämst i rödsvart. Lyckades inte med särskilt mycket och brände de lägen som dök upp.

Avbytare

Sportiello [6] – Hoppar in istället för skadade Maignan och gjorde ingen besviken. Ska inte klandras för baklängesmålet och gjorde det i övrigt bra.

Thiaw [5,5] – Får ta en stor del av skulden till baklängesmålet, men han blir inte halshuggen av oss för det då matchen var avgjord för längesen. Men han behöver höja sig.

Kalulu [5,5] – Fick fortsatt speltid på högerbacken men kom inte riktigt in i matchen.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Reijnders [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6] – Finns inte jättemycket att säga då Pioli och Milan “räddades” av det tidiga röda kortet som ledde till att matchen dog innan den knappt han att börja. Godkänt, varken mer eller mindre.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen