Införrapport: Hellas Verona – AC Milan

Efter att ha tagit sig vidare i Europa League är det dags att rikta fokus mot Serie A. Dagens motstånd är Hellas Verona med aspark på Stadio Bentegodi kl 15.00.

Hellas Verona:

Efter att ha haft en tung säsong som helhet har Hellas Verona hittad något på sistone att kunna bygga vidare på. Man är indragna i nedflyttningsstriden men har några poäng till godo inför slutspurten.

Förra säsongen höll sig Hellas kvar i Serie A med nöd och näppe genom ett play off mot Spezia. Där vill klubben inte hamna igen.

Till dagens match saknar Hellas Thomas Henry som är avstängd efter utvisningen i förra matchen. Utöver det har Marco Baroni tillgång till en hel trupp när han ska besluta vilka spelare som ska starta.

Startelva för Hellas Verona(4-2-3-1): Montipo, Centtonze, Coppola, Dawidowicsz, Cabal, Serdar, Duda, Suslov, Folorunsho, Lazovic, Noslin.

AC Milan:

Milan har börjat pricka formen och har fyra raka segrar i ryggen inför denna match. Pioli tryck väldigt mycket på att denna form måste hålla i sig så att man kan gå in i landslagsuppehållet med ett självförtroende.

Calabria, Maignan och Florenzi är tillbaka vilket betyder att Pioli har alla förutom Pobega tillgängliga för spel. Däremot får spelare som Theo Hernandez, Ruben Loftus-Cheek och Yunus Musah vara försiktiga då dessa riskerar avstängning vid ett gult kort.

Med 10 omgångar kvar är det en kamp mellan Milan och Juventus om andraplatsen bakom Inter. Eftersom att Juventus kryssade mot Genoa tidigare idag så har Milan chans att rycka lite i den kampen.

Startelva för Milan(4-2-3-1): Maignan, Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez, Bennacer, Reijnders, Pulisic, Loftus-Cheek, Leao, Okafor.

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit de sex senaste Serie A-matcherna mot Hellas Verona.
  • Milan har vunnit fyra av de fem senaste bortamatcherna i Serie A

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen