Pioli: “Fullt fokuserade på Lazio”

Piolis ord inför kvällens drabbning på Stadion Olimpico.

Om Olimpico efter Atalanta:

– Vi vill prestera på samma nivå som förra helgen men med ett annat resultat. Vi har analyserat positiva delar efter Atalanta men vi har också försökt att förstå varför vi inte kunde göra fler mål än dem när vi hade chanser för att göra det. Vi behöver bli mer cyniska.

Om matchen mot Lazio:

– Det är ett lag med mycket kvalitet som kommer ifrån en match där man inte riktigt presterade på den nivå man önskat. De kommer att vara motiverade men kan också få problem med intensiteten. Matchen mot Slavia Prag kommer vara väldigt viktig men vi har studerat dem och är nu fullt fokuserade på Lazio. Sen har vi nästan en full vecka. Det kommer vara en del förändringar i Rom för att kunna vila spelare. Jag tror att båda lagen kommer försöka med olika idéer. Mittfältskampen kommer att vara en nyckel.

Om hyllningarna från Spalletti:

– Det är alltid trevligt att få komplimanger av sina kollegor då det endast är de som har detta som yrke som vet vad som betyder något. Jag har också haft stor respekt för Luciano, vi pratade för några veckor sedan och han är en tränare so. jag har uppskattat för hur han får sina lag att spela och hur han utvecklar spelare. Han är välförtjänt av att få träna Italienska landslaget och jag önskar honom stort lycka till i kommande matcher.

Om en match I taget:

– Jag tror att förstaplatsen är bestämd, Inter presterar på en otroligt hög nivå precis som Napoli gjorde förra året. 21 april är för långt bort. Vi har en stor match framför oss och vi har flera delmål på vägen innan vi funderar på derbyt. Under landslagsuppehållet kan vi se hur säsongen som helhet kommer gå. Champions League-platser? Allegri pratade om 70 poäng, det är en bra bit kvar till det.

Om individer:

– Davide gör det bra, vilket är en nyckelfaktor. Florenzis prestationer är viktiga, jag kan inte välja fel då båda två är redo att starta. De är två herrar med en stark vilja och vill vara med och bidra med bra prestationer för laget. Reijnders ser också bra ut, jag valde Adli mot Atalanta på grund av hans defensiva positionering. Jag vill önska Tijjani all lycka med hans nyfödda son. Jag såg att han var väldigt lycklig och han gjorde en bra träning. Rafa växer och hans attityd blir bättre och bättre, vilket är bra för honom. Tomori kommer vara med i matchtruppen.

Om utvecklingsområden:

– Vi måste bli bättre på bortaplan och det är ett tydligt mål. Vi har alltid varit ett lag som försöker spela vårt spel oavsett vilka vi möter och vi behöver göra det mot Lazio också. Vi har en strategi och det kommer bli nödvändigt att vi är påkopplade mentalt och har fullt fokus under hela matchen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen