Införrapport: Lazio – Milan

Det är dags för fredagsmatch när Milan gästar ett Lazio med interna intriger. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Stadio Olimpico.

Lazio:

Efter knallen i Champions League när de lyckades besegra Bayern München har det inte gått lika bra för huvudstadslaget. Under de tre senaste matcherna har de endast lyckats vinna mot jumbon Salernitana. Mot både Bologna och Fiorentina förlorade Lazio med uddamålet, vilket blir ännu mer kännbart eftersom de är stora konkurrenter till de viktiga Champions League-platserna.

Det senaste på löpsedlarna är att det har uppstått en klyfta mellan tränaren Sarri och presidenten Lotito. Trots att Lazio slutade på en andraplats i ligan förra säsongen har de hittills haft en undermålig säsong och befinner sig nu på en åttondeplats. Efter förlusten senast mot Fiorentina sade Sarri på presskonferensen att han inte styr över Lazios värvningar. Detta uppskattades inte av Lotito, som svarade med att laget är tillräckligt bra och att allting annat är bortförklaringar. En öppen dispyt är inte vad Lazio behöver för att vända på resultaten.

Möjlig startelva för Lazio (4-3-3): Provedel; Lazzari, Gila, Romagnoli, Hysaj; Luis Alberto, Cataldi, Guendouzi; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Milan:

De rödsvarta har inte vunnit någon av de tre senaste matcherna, även om de spelade väldigt bra mot Atalanta senast. Milan hade matchen under kontroll men lyckades inte göra det avgörande målet, och matchen slutade 1–1. Leao, som har varit kritiserad för att inte vara beslutsam, öppnade matchen med ett drömmål, och under resten av matchen såg portugisen ut som sitt forna jag. Han ville ha bollen och duellera, trots att han konstant var markerad av två motståndare. Förhoppningsvis var målet det Leao behövde för att få tillbaka glädjen och självförtroendet.

Giroud hade en blek insats mot Atalanta, och det var dessutom han som orsakade straffen som Koopmeiners kvitterade på. Med Jovic avstängd spelade Giroud hela matchen mot Atalanta, och högst sannolikt kommer han även göra det mot Lazio.

Reijnders värvades under sommarens transferfönster och har under säsongen överträffat de flestas förväntningar. Under hösten var han en tydlig nyckelspelare på mittfältet och startade samtliga av de 23 första ligamatcherna. Nederländaren har haft en svacka i sina prestationer den senaste tiden och bänkades hela matchen mot Atalanta. Tränare Pioli berättade efter matchen att det inte var någon skada det handlade om, utan att Adli taktiskt var ett bättre val. I den här matchen mot Lazio återstår det att se om Pioli väljer Reijnders eller Adli från start bredvid Bennacer på det centrala mittfältet.

Den tidigare långtidsskadade Tomori har tränat med laget och kommer att vara med på bänken mot Lazio. Engelsmannens senaste match var bortamatchen mot Salernitana i december, en match där han gjorde mål. Med Tomori tillbaka har Milan det bästa truppläget sedan muskelskadorna haglade under hösten.

Spelare i Milan som missar matchen är Caldara och Pobega.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Gabbia, Theo; Bennacer, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • De senaste tio matcherna mellan lagen har slutat med en vinnare, med tre vinster för Lazio och sju för Milan.
  • Immobile har gjort 200 mål och 49 assist i Serie A och är den sjunde bästa målskytten i ligans historia.
  • I den senaste matchen mellan lagen på Lazios hemmaplan segrade de med 4–0.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen