Pioli: “En avgörande period startar nu”

Piolis kommentarer inför kvällens match mot Fiorentina.

Om Fiorentinas sorg:

– Det är inte första gången Fiorentina är med om en liknande situation. Florens och lagets fans är fantastiska när det gäller att sluta samman för att överkomma jobbiga tider. Vi förväntar oss en speciell atmosfär innan matchstart för att minnas en person som gjort så mycket för klubben. Efter det kommer det vara en viktig match mot ett starkt motstånd.

Om matchen:

– Fiorentina är ett bra lag och förlorade knappt mot Inter på hemmaplan. Det är en svår plats att komma till och vi vill lyckas bättre än vad vi gjort de senaste gångerna. Jag förväntar mig att Fiorentina är aggressiva, offensiva och direkta. Hur matchen utspelar sig beror helt på kvaliteten som båda lagen kan utföra sina matchplaner på. Vår approach förändras inte utan vi kommer försöka ta upp kampen med våra motståndare. Vi vet att resultaten innan landslagsuppehållet inte nådde upp till våra förväntningar. Men förutsättningarna skiljer sig från match till match. Vi saknade spelare som nu är tillbaka. Vi har jobbat väldigt hårt de senaste veckorna och våra landslagsspelare har kommit tillbaka i bra form.

Om Rossoneris landslagsspelare:

– De har allihopa kommit tillbaka i bra form. Kjaer kommer inte vara med mot Fiorentina men det är bara av ren försiktighet. Christian spelade nästan alla minuter under landslagsmatcherna men är i bra form och tillsammans med Musah ledde de USA till en viktig seger.

Om individer:

– Bennacer har tagit tillvara på tiden på sistone och skulle kunna starta. Jag tror att Terracciano hade det tufft till en början med att komma in i hur det är att vara en Milan-spelare men har nu börjat förstå grejen. Bli är taggad, beslutsam och ändå lugn. Han gör det bra. Ingen tänker på nästa säsong och framtiden utan vi är alla fokuserade på kommande period. Vi vet att kommande två månader avgör säsongen. Theo kommer vara en stor förlust då han är en nyckelspelare. Vi kommer spela med en annan karaktär och vi kommer behöva spela efter Florenzis styrkor. Dessa skiljer sig från Theos men är fortfarande väldigt viktiga för oss.

Om taktiska möjligheter:

– I Verona valde jag Noah för att jag trodde att det skulle finnas ytor bakom för att utnyttja hans styrkor. Han gör det bra centralt och till vänster. Jag tycker att Isma är den bästa mittfältaren vi har när det gäller defensiva en-mot-en-situationer men kan bli bättre på att läsa av vissa situationer. Ali kanske inte är lika bra i dessa situationer men han läser spelet väldigt bra.

Om Reijnders form:

– Han är en spelare som är påväg att bli komplett. Han håller på att jobba på sitt spel utan boll. Han är redan en högklassig spelare och en startspelare för AC Milan samt numera för Nederländerna. Han kan fortfarande utvecklas och jag tror att han kommer lyckas med tanke på hans hårda jobb och mentalitet.

Om en match i taget:

– En avgörande period börjar nu. Vi behöver fokusera på att spela vår absolut bästa fotboll som vi kan för att förbättra våra prestationer. Vi har nio ligamatcher kvar och vi hoppas att vi också kommer vara involverade i fem matcher till i Europa League. Varje match är viktig och vi börjar med Fiorentina. Det är ett lag som ofta har orsakat problem för oss. Det är normalt att prata om framtiden när det är landslagsuppehåll men jag är fullt fokuserade att göra mitt bästa under kommande 60 dagar så att vi kan avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt. Slutsatser kan endast dras när säsongen är avslutad så det enda vi kan göra nu är att ta en match i taget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen