Införrapport: Fiorentina – Milan

Landslagsuppehållet är över och Milan reser till Florens för att möta Fiorentina. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på Stadio Artemio Franchi.

Fiorentina:

La Viola har tappat mark i tabellen då de har spelat oavgjort i sina två senaste ligamatcher, mot Roma och Torino. För närvarande befinner sig Fiorentina på åttonde plats i tabellen med fyra poäng upp till Europaplatserna. Lagets senaste match var i Conference League när de slog ut Maccabi Haifa och avancerade till kvartsfinalen. Fiorentina skulle ha spelat mot Atalanta innan landslagsuppehållet, men matchen ställdes in då Fiorentinas klubbdirektör Joe Barone drabbades av hjärtinfarkt. Senare kom informationen att han hade gått bort, så det blir en känslosam match ikväll på Stadio Artemio Franchi.

Framöver har Fiorentina tre tuffa matcher, inklusive den här matchen mot Milan. Atalanta väntar i semifinalen i den italienska cupen och nästa helg är det bortamatch mot Juventus i ligaspelet. Italianos lag är det lag med fjärde högst bollinnehav i Serie A den här säsongen, med just Milan framför sig på tredje plats. Det är två bollförande lag som möts och det blir en kamp mellan tränarna om vilket lag som kontrollerar matchen.

Den tidigare Milanspelaren Bonaventura har spelat väldigt bra den här säsongen och är uttagen i det italienska landslaget igen, efter tre års uppehåll. Bonaventura är på delad förstaplats i den interna skytteligan i Serie A tillsammans med Nico Gonzalez, med sju gjorda mål. Den nu 34-årige Bonaventura missar den här matchen mot Milan då han ådrog sig sitt femte gula kort för säsongen i matchen mot Roma.

Möjlig startelva för Fiorentina (4-2-3-1): Terracciano; Kayode, Ranieri, Milenkovic, Biraghi; Arthur, Mandragora; Gonzalez, Beltran, Kouame; Belotti

Milan:

Innan landslagsuppehållet besegrade de rödsvarta Hellas Verona i ligaspelet. Chukwueze, som hittills den här säsongen inte har uppnått förväntningarna, visade på god skotteknik när han gjorde det sista målet i matchen som slutade 1–3 till Milan. Det var nigerianens första ligamål i Milantröjan, vilket förklarar att han inte är startspelare. Chukwuezes främsta konkurrent om högerytterpositionen är Pulisic, som redan i mars har gjort fler mål än någon tidigare säsong. Den skadebenägne amerikanen har hittat rätt i Milan och hittills den här säsongen har han varit en nyckelspelare. För att Chukwueze ska ta Pulisics plats i startelvan måste han prestera mycket bättre än han har gjort hittills. Pulisic var en av de sista att återvända från landslagsuppdrag, så nigerianen kan få chansen redan idag att visa vad han kan. Med båda spelarna i bra form finns också alternativet att Pulisic agerar offensiv mittfältare.

Under landslagsuppehållet spelade Leao för sitt Portugal och den första halvleken mot Sverige. Portugisen visade sina kvaliteter när han behärskat väntade in rätt läge för att skjuta bollen i krysset bakom Olsen i det svenska målet. Leao kunde ha gjort fler mål i matchen, men sin nya vana trogen valde han att passa när han själv hade chans att göra mål. Efter matchen valde Leao att byta tröja med svenska Gyökeres, som ryktas lämna Sporting Lissabon i sommar. Den svenske anfallaren är i storform och har mäktat med 36 mål och 14 assist på 39 framträdanden den här säsongen. Eftersom Giroud förväntas lämna Milan för Los Angeles FC i MLS behövs en ny central anfallare för att ersätta honom.

Spelare i Milan som missar matchen är Kjaer, Theo, Kalulu och Pobega.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Florenzi; Bennacer, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • Endast en av de tolv senaste matcherna mellan lagen har slutat oavgjort.
  • Fiorentinas tio senaste mål i Serie A har gjorts av tio olika spelare.
  • Sedan nyår har Milan vunnit flest matcher och gjort flest mål på bortaplan i Serie A.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen