Redaktionens spelarbetyg: Verona-Milan

Milan åkte till Verona för att befästa sin plats som tvåa i Serie A efter att Juventus tappat ytterligare poäng. Så blev också fallet efter att Theo, Pulisic och Chukwueze gjort varsitt mål i 3-1-segern.

Startelvan

Maignan [6,5] – Inför matchen fanns det frågetecken kring Maignans fysiska status. Det märktes ingenting av det under matchen och han var bra matchen igenom. Däremot verkade det som att han skadade sig igen i matchens slutskede..

Calabria [5,5] – Inledde ganska piggt och tog sig fram på högerkanten. Energin mattades av och mynnande ut i en ganska menlös prestation totalt.

Tomori [6,5] – Spelade bra matchen igenom och var nyttig med sin snabbhet som så många gånger förr.

Kalulu [6] – Tillbaka i startelvan som mittback bredvid Tomori och deras samspel fungerade väl. Gjorde en bra match den tiden han fick på planen.

Hernandez [7,5 MOTM] – Har spelat bättre och bättre senaste tiden och mot Verona stod Theo för en grym insats. Forcerade fram gång på gång och gjorde det viktiga förstamålet efter en riktig krigarprestation på vänsterflanken.

Bennacer [6,5] – Väldigt nyttig i båda riktningar i Milans spel men fattade några felbeslut, framförallt i offensiv väg. Dribblade en gubbe för mycket vid flera tillfällen istället för att välja passningsalternativet som såg ut att vara bättre.

Reijnders [6] – Även Reijnders är vital för Milans spel och hans genombrottskraft är väldigt viktig för Milans chansskapande. Var lika trygg med boll som vanligt och gjorde det defensiva jobbet som krävdes.

Loftus Cheek [6] – Helt okej match av engelsmannen som var stark på mittfältet i sedvanlig ordning. Lyckades dock inte vara lika farlig i straffområdet den här matchen som han varit den senaste tiden.

Pulisic [7] – Fortsatt väldigt bra offensivt spel av Pulisic som gjorde mål och hade bud på fler. Den defensiva aktionen vid Veronas mål kunde han däremot gjort betydligt bättre.

Leao [6,5] – Bra och pigg match från Leao. Utmanade mycket och tog sig många gånger förbi och fram, men sedan blev det tyvärr inte mycket mer. Sista skärpan saknades.

Okafor [6,5] – Fick chansen att starta som central anfallare och tog tillvara på den genom en lovande insats. Bidrog med en annan typ av dynamik och rörelse än exempelvis Giroud.

Avbytare

Gabbia [6] – Kom in och gjorde det som förväntades av honom. Stabil och placeringssäker.

Musah [5,5] – På gränsen godkänd. Slitvarg som alltid, men känns slarvig med bollen många gånger.

Giroud [5,5] – Kom in utan att lyckas påverka matchbilden på något sätt.

Chukwueze [7] – Äntligen fick han näta i Serie A! förhoppningsvis var det här starten på ett lyft för honom. Målet var dessutom viktigt då det punkterade matchen helt.

Kjaer [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6,5] – Som åskådare upplevdes lagets insats som helhet bra och känslan var att Pioli satte rätt taktiska prägel på matchen. En liten oro infann sig när 2-1-målet kom, men Pioli hade bytt in Chukwueze som dödade oron ganska omgående.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen