Pioli: “Vi gav inte upp”

Efter upphämtningen mot Frosinone, där Rossoneri vände och vann med 3-2, pratade Stefano Pioli med media och delade med sig av sina tankar om prestationen. Han berömde också Luka Jovic, som kom in från bänken och satte dit segermålet.

Milan kämpade under större delen av matchen och efter att ha hamnat i underläge med 2-1 förväntade sig många att det skulle bli ännu ett tufft resultat. Rossoneri lyckades dock återhämta sig och gjorde först kvitteringen genom Matteo Gabbia och sedan segermålet genom Luka Jovic.

Om Jovic:

– Han är en beslutsam spelare. Han får inte mycket speltid men han använder den för att hjälpa laget. Jag pushar honom mycket, jag tror på hans kvaliteter. Vinsten är inte bara Lukas förtjänst. Vi började inte så bra, sedan växte vi och vi släppte inte in mycket. Sedan föll vi, men från en karaktärssynpunkt gav vi inte upp.

Om Giroud och anfallsspelet:

– Tekniska och moraliska kvaliteter. Oli ger oss mycket på alla sätt. Vi utnyttjade 1v1:orna på kanterna med Leao och Pulisic bra, kanske borde ytan ha fyllts bättre. Med två strikers gjorde vi det bättre.

Vad som kan förbättras i den defensiva fasen:

– Jag tror att ju mer nivån höjs, till exempel mot Napoli och Rennes, måste vi höja nivån på vårt eget spel. Även på det andra insläppta målet är vi där, men vi är inte uppmärksamma till slutet. Många saker kan fortfarande göras bättre, särskilt när vi inte har bollen.

Om Rennes:

– Rennes är ett talangfullt lag som kommer att göra det svårt för oss. De har talangfulla spelare och en utmärkt anfallare som Terrier. Låt oss nu fokusera på Napoli, låt oss använda den sista hela veckan för att förbereda oss väl.

Piolis tankar om sin framtid i Rossoneri:

– Jag tycker inte att någon borde vara intresserad av mina känslor och förnimmelser, i den meningen att det inte spelar någon roll om jag är uttråkad eller irriterad. Det viktiga är att klubben och jag är fokuserade på nuet. Vissa rykten påverkar inte mig. Jag har varit en del av den här världen för länge för att bli irriterad eller orolig över vissa rykten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer