Införrapport: Milan – Napoli

Milan tar emot ett Napoli som man inte besegrat på hemmaplan i ligaspelet på nio år. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

De rödsvarta spelarna, främst Leao, verkar ha övat på att slå inlägg. Med Giroud i boxen krävs oftast bara ett välslaget inlägg för att han ska kunna göra något av det. Det visades tydligt senaste mot Frosinone när den 37-årige fransmannen nickade in en boll och assisterade Gabbia med en nick. Giroud är fortfarande en gigant i luftrummet, vilket har bidragit till hans elva mål och åtta assist den här säsongen. Två av dessa mål gjorde han i höstas mot just Napoli. Med åtta assist har han gjort flest i Serie A den här säsongen.

Milans supersub Jovic blev inbytt i minut 80 mot Frosinone och gjorde sedan det avgörande 2–3-målet bara en minut senare. Att hålla Jovic målskytte igång är väldigt viktigt för Milan, då man tidigare säsonger sett att Giroud inte kan spela 90 minuter i varje match. Det är ett hektiskt spelschema framöver då Milan har ett dubbelmöte mot Rennes i Europa League, samtidigt som det behövs trepoängare för att hänga på Inter och Juventus i toppen. Jovic kommer ges chansen att bevisa att Milan gjorde rätt som inte värvade en ny anfallare under vinterns transferfönster.

Reijnders, som har startat varje ligamatch den här säsongen, kommer att missa mötet mot Napoli. I matchen mot Frosinone drog han på sig sitt femte gula kort för säsongen och är därmed avstängd. Bennacer förväntas ta hans plats bredvid Adli på det centrala mittfältet. Det blir första gången de franskfödda mittfältarna startar tillsammans. Deras spelskicklighet kommer behövas för att överträffa Napolis fysik på det centrala mittfältet.

Spelare i Milan som missar matchen är Mirante, Tomori, Thiaw, Kalulu, Caldara, Pobega, Reijnders och Chukwueze.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo; Adli, Bennacer; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Napoli:

Förra säsongens scudettovinnare har inte nått upp till förväntningarna den här säsongen. En bidragande orsak till detta är att förra säsongens skyttekung Osimhen endast har spelat i 13 av lagets 22 matcher hittills. Han har varit skadad, avstängd och har även spelat i afrikanska mästerskapen. Osimhen kommer att missa den här matchen, av samma anledning som Chukwueze. Deras Nigeria är i finalen av afrikanska mästerskapen mot Elfenbenskusten, med matchstart bara en kvart efter den här matchen.

Det ryktas om tränarbyten både i Milan och Napoli, och det senaste på löpsedlarna är att Napoli är intresserade av Pioli. Den nuvarande säsongens tränare – först Garcia och nu Mazzarri – har inte presterat på den önskade nivån. Napoli befinner sig just nu på en sjunde plats i ligan, med fyra poäng upp till den viktiga fjärdeplatsen. Oavsett om ryktena om tränarbyten är sanna eller inte ökar det trycket på tränarna att leverera. Denna press kan ha verkat till Milans fördel, då de inte har förlorat i ligan sedan mötet med Atalanta i början av december.

Det rapporteras att Mazzarri kommer överge sin 4-3-3-uppställning till förmån för en 3-5-1-1-uppställning mot Milan. I sådana fall kommer förra säsongens utropstecken Kvaratskhelia spela i en mer central roll, bakom Simeone längst fram. Georgiern har visat sig mycket skicklig på små ytor, vilket kan vara en vinnande taktik. För att Milan inte ska tappa kontrollen centralt kommer Loftus-Cheek att behöva hjälpa Adli och Bennacer med sin fysik.

Möjlig startelva för Napoli (3-5-1-1): Gollini; Østigård, Juan Jesus, Rrahmani; Di Lorenzo, Anguissa, Lobotka, Zielinski, Mazzocchi; Kvaratskhelia; Simeone

Intressant fakta:

  • Napoli har inte lyckats göra mål under sina fyra senaste bortamatcher i ligan.
  • Mot Milan på San Siro i ligaspelet har Napoli inte förlorat på åtta matcher, sedan säsongen 2014/15.
  • Leao toppar listan med flest skapade stora målchanser i Serie A, totalt elva.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer