Pioli: “Vi måste visa att vi fortfarande är konkurrenskraftiga”

Några ord från Milans tränare inför den viktiga ligamatchen mot Frosinone.

Om matchen mot Frosinone:

– Vi måste prestera på en hög nivå. Frosinone gör väldigt bra ifrån sig och har självförtroende. Di Francesco gör ett väldigt bra jobb. De är aggressiva men vi vet hur vi ska såra dem, vi måste få ett numeriskt övertag när vi bygger upp vårt spel. Vi vill vinna och vi måste vinna. Vi är i behov av poäng. Ligasäsongen är lång. Som vanligt behöver vi visa på koncentration, beslutsamhet och kvalitet. Vi måste visa att vi fortfarande är konkurrenskraftiga och göra en bra prestation.

Om truppen:

– Det är fortfarande 25 ligamatcher kvar att spela. Jag sa till spelarna att inte komma in till Milanello under torsdagen om de inte tror att vi kan nå Inter och Juventus. I Champions League har vi fortfarande en liten chans att ta oss vidare och vi kommer göra allt vi kan mot Newcastle i den sista omgången. Jag såg ett lag som visade en stark tro. Jag vill lägga all min energi på att motivera laget. Laget har varit tight i tuffa situationer tidigare och det är viktigt nu när vi blickar framåt. Vi har inte kunnat arbeta så mycket på träningsplanen de senaste dagarna men vi har en tydlig idé hur vi vill spela. Matcher kan förändras snabbt och vi behöver bli bättre på att läsa av vissa situationer under matchens gång.

Om mötet med Cardinale:

– Det var ett väldigt positivt möte och framförallt ett konstruktivt möte. Vi är ännu mer motiverade nu.

Om skadekrisen:

– Situationen kommer nog bli bättre under kommande vecka, speciellt i anfallet. Vi kommer göra allt vi kan för att få Leao redo att spela mot Atalanta. I försvaret är det mer komplicerat då Thiaw ser ut att bli borta längre. Kjaer borde dock vara tillbaka till nästa match.

Om de unga spelarna:

– Simic har tränat med oss sedan i somras, han är en stark försvarare och ser väldigt lugn ut. Men jag kommer inte säga om han kommer spela eller inte. Vi hjälper honom att utvecklas i den takt som han är i behov av precis som vi gör med Camarda som har precis samma attityd även efter sin debut.

Om Paolo Maldinis kommentarer:

– Jag kommer alltid uppskatta Maldini och Massara för att de tog mig till Milan och för den relation vi hade. Jag känner mig inte ensam och har alltid känt stöd från klubben och jag arbetar i de bästa förhållandena för att kunna prestera bra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer