Införrapport: Milan – Frosinone

Med ett skadeskjutet försvar och anfall ska Milan ta emot Frosinone i ligaspelet. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

De rödsvarta spelade en Champions League-match tidigare i veckan när de tog emot Dortmund på hemmaplan i Italien. Matchen såg lovande ut för Milan tills Thiaw utgick skadad. Den tyske mittbacken ersattes av en mindre erfaren försvarare, Krunic. Skadeläget i truppen ser inte bra ut och mittbackspositionen är den som drabbats mest.

Det har tidigare rapporterats att 18-årige mittbacken Simic skulle få göra sin debut i Serie A mot Frosinone. Men enligt nya rapporter har Pioli en annan spelare i åtanke för att bilda mittlås med Tomori. Theo Hernandez kommer då, istället för vänsterbackspositionen, för första gången vara mittback. Risken med detta är att Theo inte har möjlighet att vara lika offensiv som vanligt, och Pioli har då ett färre anfallsvapen.

I matchen mot Fiorentina förra helgen var det just Theo som gjorde det enda målet i matchen. Med Giroud avstängd och skador på Leao och Okafor förväntas samma anfall starta som mot Fiorentina, med undantaget att Loftus-Cheek axlar den offensiva mittfältsrollen. Även om resultatet inte gick Milans väg mot Dortmund finns det hopp om att Chukwuezes fina mål har gett honom det välbehövliga självförtroendet som sett ut att saknas.

Efter sex månaders väntan är algeriern Bennacer äntligen tillbaka i matchtruppen. Det innebär att även om försvaret och anfallet är decimerat så är alla mittfältare tillgängliga.

Skadade spelare som missar matchen är Sportiello, Kalulu, Thiaw, Kjaer, Pellegrino, Caldara, Leao och Okafor.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Tomori, Theo, Florenzi; Reijnders, Musah; Chukwueze, Loftus-Cheek, Pulisic; Jovic

Frosinone:

Di Francescos lag är tillbaka i Serie A efter att ha huserat i Serie B i fyra säsonger. Nykomlingarna överraskar positivt och efter 13 spelade matcher ligger de mitt i tabellen med 18 inspelare poäng. Även om de vann Serie B förra säsongen och därmed flyttades upp till Serie A är det inte ett lag som satsat extremt ekonomiskt. Under sommarens transferfönster spenderade Frosinone mindre pengar än man fick in på försäljningarna. Taktiken man valde var att istället låna in unga talanger.

I den senaste matchen mot Genoa mönstrade Di Francesco en startelva med sju inlånade spelare. Högeryttern Soule, som lånats in från Juventus, är den spelare som har utmärkt sig mest med sex mål gjorda denna säsong. Han var också en av målgörarna när Frosinone besegrade Genoa med 2–1.

I ligaspelet har laget gjort fyra av sina 19 mål på hörnor, något som Milan måste vara uppmärksamma på i den här matchen. Tidigare under säsongen har Milan stundtals sett oorganiserat ut vid defensiva hörnor och de har släppt in mål vid hörnor två matcher i rad, mot PSG och Lecce.

Få inte en chock om ni ser Ibrahimovic i startelvan. Det är i sådana fall inte den store svensken, utan 17-årige Arijon Ibrahimovic som har lånats in från Bayern Munchen.

Möjlig startelva för Frosinone (4-2-3-1): Turati; Monterisi, Okoli, Romagnoli, Oyono; Garritano, Barrenechea; Soule, Reinier, Ibrahimovic; Cheddira

Intressant fakta:

  • Frosinone har förlorat sina fyra senaste bortamatcher i Serie A.
  • Milan har bara förlorat en av 33 matcher i Serie A mot nyligen uppflyttade lag.
  • För första gången i topp 5-ligorna är Jovic mållös efter sina åtta första matcher.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer