Redaktionens spelarbetyg: Milan – Frosinone

Efter ännu en förlust i Champions League behövde Pioli och hans mannar studsa tillbaka för att hålla hoppet i ligaspelet vid liv. Mittenplacerade Frosinone gavs ingen chans på San Siro och efter att Pulisic på ett magiskt sätt chippade in 2-0 efter 50 minuter var det aldrig något snack om saken. Milan klev av gräset med tre nya, viktiga poäng i jakten på Inter och Juventus i Serie A-toppen.

Startelvan

Maignan [7] – Ännu en fin insats från Maignan som gjorde en väldigt bra och viktig räddning i första halvlek. Visade återigen prov på vilket anfallsvapen han också är, när han satte en djupledsboll med millimeterprecision till Pulisic som bäddade för Milans 2-0.

Tomori [6,5] – Gjorde ett stort misstag i matchen, men blev då räddad av Maignan. Bortsett från det gjorde Tomori en stabil match som han krönte med att skyffla in 3-0 i den andra halvleken.

Calabria [6]– Solid defensivt, ganska anonym offensivt. Trygg i passningsspelet och upplevdes göra det som krävdes, varken mer eller mindre.

Florenzi [5,5] – Fick agera vänsterback när Theo fick vikariera som mittback. Gjorde inte sin bästa insats i Milantröjan och mer kan begäras av den rutinerade backen.

Hernandez [6,5] – Endast en ordinarie mittback tillgänglig gjorde att Theo fick hoppa in i en central defensiv position. Gjorde det riktigt bra på sin nya position och bidrog även offensivt då han i sedvanlig ordning drog iväg på sina offensiva räder. Var högst inblandad i Milans tredje mål med ett precist inlägg.

Musah [6] – Inte Musahs bästa match i rödsvart. Slet hårt som vi har vant oss vid, men lämnade en hel del i övrigt att önska gällande passningsspel och offensiva initiativ.

Loftus Cheek [6]– Inte heller engelsmannen stod för en insats av ädlare valör. Han var så klart viktig i och med sin fysiska dominans, men han visade inte prov på sin genombrottskraft som vi vet att han besitter.

Reijnders [6] – Argumenterbart bäst på mittfältet den här kvällen, men var den som tog tag i taktpinnen från start. Var hela tiden tillgänglig när Milan ägde bollen och försökte hela tiden hitta vägar framåt.

Pulisic [7] – Pigg prestation överlag, men vilket mål av Pulisic! Perfekt tajmad löpning och en nedtagning av absolut högsta klass som sedan avslutades med en iskall världsklasschip. Hatten av.

Chukwueze [5,5] – Efter att ha varit stekhet i veckans Champions League-match fanns det hopp om att Chukwueze hållit temperaturen uppe, men tyvärr inte. En snällt sagt sval prestation från nigerianen som inte lyckades med sina dribblingsförsök särskilt många gånger.

Jovic [7,5 MOTM] – Kan det lossna för Jovic nu? Låt oss i alla fall hoppas. Snappar upp en dålig rensning och trycker distinkt in 1-0 för Milan. Får även med sig en assist efter att fint ha nickat ned ett inlägg till Tomori som tryckte in 3-0.

Avbytare

Adli [5,5] – Inte fransosen bästa inhopp och han kom aldrig riktigt in i matchen och tempot.

Bennacer [N/A] – Äntligen tillbaka på planen. Låt oss innerligt hoppas att skadorna håller sig borta från honom.

Pobega [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Chaka Traoré [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Camarda [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6,5] – En match som bara skulle vinnas, vilket Pioli och hans mannar lyckades med. På förhand kändes valet av Theo som mittback tveksamt, i efterhand var det ett bra drag. Den stabila ledningen gav Pioli möjlighet att lufta ynglingarna Chaka Traoré och Camarda för välbehövliga minuter. Positivt också, för både laget och Pioli, att Bennacer fick några minuter på banan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer