Pioli: “Vår fotbollsstil har djupa rötter”

Rossoneris huvudtränare delade med sig sina tankar inför kvällens bortamatch mot La Dea.

Den första bortamatch under den sista månaden av 2023. Milan reser till Bergamo för att ta sig an Atalanta och hoppas kunna förlänga sin nuvarande svit med två raka segrar i Serie A. Här är vad huvudtränare Stefano Pioli hade att säga inför matchen.

Hur säsongen har gått hittills:
– Det är fortfarande mycket fotboll kvar att spela innan allt är avgjort, men vi måste få ihop en rad resultat i Serie A. Det är vad vi siktar på, det är vårt mål och i morgon har vi en stor chans att göra just det. Vi behöver minst sluta bland de fyra bästa, men vi siktar högre.

Om kvällens motstånd:
– Atalanta är alltid ett tufft lag att möta. De kommer att kämpa för Champions League-fotboll in i det sista. Vi kommer att möta ett komplett lag, som har kvalitet, en stor närvaro, intensitet och mittfältare som kan bidra med några mål. Vi vet att de har det i sig att komma till oss med aggression, vi måste anpassa oss för att undvika deras press.

– Vi kommer att behöva göra en topprestation om vi ska få med oss alla tre poängen. De Ketelaere spelar i en mer offensiv roll. Han är en mycket lovande spelare och om han får spela måste vi vara mycket uppmärksamma på honom när vi försvarar.

Om Ismael Bennacer:
– Han behöver lite tid för att komma tillbaka i full form. Jag tvivlar inte på Ismas kvalitet, han är en toppspelare och det är bara rätt att vi sätter upp stora mål för honom att jaga på daglig basis. Han har en fantastisk personlighet och massor av kapacitet.

– Isma behöver bara komma i full form. Han har gjort en exceptionell comeback efter sin skada. Vi väntar på att han ska vara 100 % så att vi kan göra vårt bästa, tillsammans. Jag pratar mycket med honom om hans position. Vi har tydligt definierade idéer.

Synen på det individuella och frånvaron:
– Sådana här faser kan inträffa under en säsong. Ju fler spelare vi har tillgängliga, desto bättre är det. Vårt sista pass idag kommer att vara viktigt för Leão. Kjær är tillbaka i träning men behöver komma tillbaka till full kondition.

– Okafors återhämtning går framåt men han kommer inte att vara tillgänglig för matchen i Bergamo. Frånvaro? Jag tror att det här kan vara ett bra tillfälle att visa vårt värde och vår sammanhållning, samt vår önskan att arbeta för att hitta lösningar för att övervinna dessa problem.

Vad som måste förbättras:
– Jag tror verkligen att vi kan bli bättre på fasta situationer och vi jobbar på det. Det är viktiga situationer som kan förändra en match från en taktisk och mental synvinkel. Förbättring inom detta område är ett av våra mål.

– Vår fotbollsstil har djupa rötter, jag tror inte att den är så intensiv att vi inte klarar av tre matcher i veckan. Vi vill tävla i Italien och Europa, och vi vill nå våra mål genom att spela på vårt eget sätt.

Om Gianpiero Gasperini:
– Jag beundrar verkligen Gasperinis konsekvens i sin taktik. Han har alltid gett sina lag en tydlig identitet. Jag skulle inte stjäla några idéer från honom eftersom vi alla har våra egna filosofier och egenskaper, men han är verkligen en uppskattad kollega till mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer