Redaktionens spelarbetyg Milan – Lazio

Match mot Lazio och tre viktiga poäng stod på spel för Milan. När domaren blåste av matchen stod det klart att Milan kammade hem full pott efter en stabil 2-0-seger. Efter att Milan inte fått hål på Lazio i den första halvleken, la Raphael Leao in en högre växel och spelade fram till båda Milans mål i den andra halvleken. Ytterligare en stabil insats av Piolis mannar, som gör vad de kan för att haka på Inter i Serie A-toppen.

Startelvan

Maignan 6 – Skönt att se Maignan tillbaka mellan stolparna, även om Sportiello gjort det bra i hans frånvaro. Mot Lazio ställdes han inte på några större prov men kändes trygg och stabil matchen igenom.

Tomori 7 – Ännu en riktigt bra match av Tomori som verkligen hittat formen. Gör det riktigt bra i sin centrala defensiva position, där han som vanligt tjänar enormt mycket på sin snabbhet. Dök även upp i offensivt straffområde och hade ett par bra chanser att bli målskytt.

Kjaer 6 – Kjaer kompenserar sin alltmer bristande fart med att spela smart och positionssäkert. Placerar sig väldigt många gånger rätt och behöver inte hamna i löpdueller, utan vinner istället de flesta av de närkamper som han ger sig in i.

Hernandez 6,5 – Arbetar hårt i båda riktningar, precis som vi är vana vid. Bra kombinationsspel med Leao, även det precis som vi är vana vid. Gör det jobbigt för Laziospelarna med sin fysiska speltid.

Calabria 6 – Hade det lite tufft med Zaccagni i inledningen av matchen men växte in i matchen och gör allt som allt en godkänd insats.

Adli 6 – Andra matchen i rad från start och står för ännu en solid insats. Syntes en hel del i första halvlek, mycket på grund av många hårda satsningar i närkamper och borde kanske fått ett gult kort tidigt. Är sedan delaktig i uppbyggnaden av Milans första mål.

Loftus-Cheek 5,5 – Tvingas tyvärr gå av planen skadad innan matchuret tickat upp till 30 minuter. Hoppas innerligt att det är en lindrig skada.

Reijnders 7 – Mycket bra insats av Reijnders sammanfattningsvis, men borde i ärlighetens namn blivit målskytt då han hade två riktigt bra chanser. Bortsett från det var han ständigt energisk i sitt presspel, fördelade bollar och försökte ta sig an Lazioförsvararna på egen hand.

Pulisic 7 – Efter några svalare insatser stod Pulisic för en insats av klass mot Lazio. Han hade stor delaktighet i Milans försök i offensiv riktning och var sedan den som spräckte Provedels nolla i Laziomålet. Såg skärpt och fokuserad ut.

Leao 7,5 MOTM – Vad ska man säga om vår absolut bästa spelare? Att han inte är briljant hela matchen igenom är en sak. Men hans förmåga att göra det där lilla extra är magnifik. Två gånger tog han sig fram, på sitt eget flytande sätt på vänsterkanten, spelade snett inåt bakåt för att servera en lagkamrat öppet mål. Den typen av matchavgörande prestationer belönas givetvis med Man of the match.

Giroud 5,5 – Ingen märkvärdig insats från Giroud och funderingar börjar väckas kring huruvida han klarar av att vara Milans centrala offensiva referenspunkt. Vinner dueller och är stark som vanligt, men lyckas inte göra några spelmål, vilket så klart är något vi förväntar oss av honom.

Avbytare

Musah 6,5 – Hoppade in tidigt istället för Loftus-Cheek, och vilket inhopp den unge amerikanen stod för. Visade prov på mycket fina egenskaper i form av såväl bollbehandling och passningsspel som utmaningsförmåga i en-mot-en-situationer. Tycks utöver det ha enorma lungor och slutade aldrig springa, vilket gjorde honom väldigt jobbig att möta för Lazios spelare.

Florenzi 6– Ersätter Calabria och stod som förväntat för en bra insats. Gjorde det jobbet som krävdes och stod bland annat för en viktig brytning i straffområdet.

Pobega 5,5 – Det kändes som hans uppgift var att inte ge Lazio några möjligheter, och det klarade han av.

Okafor 7– Fick en liten stund på planen och hann både visa goda intentioner i anfallsspelet samt bli målskytt efter Leaos fina förarbete. Viktigt att finnas tillgänglig i straffområdet när Leao flyter fram på kanten och det gjorde Okafor.

Chukwueze N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 7– Milan tog omedelbart taktpinnen efter att matchen blåstes igång. Piolis mannar skapade chanser, kändes solida defensivt (även om Lazio upplevdes uddlösa) och lyckades till slut göra både ett och två mål. Milan tar sig an matchen perfekt taktiskt och Lazio gavs ingen chans att komma in i den.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen