Pioli: “Laget behöver vara ett lag och vi kommer vara starka när vi inte är beroende av individer”

Milan radar upp vinster under det hektiska spelschemat. Efter lördagens vinst mot Lazio intervjuades tränaren Pioli och målskytten Okafor där de delade med sig av sina tankar.

Pioli om matchen: ”Det var en tuff match, särskilt i första halvlek. Vi hade chanser att förstöra för dem, men vi fastnade flera gånger när vi försökte gå framåt. Andra gånger hade vi inte tillräckligt med flyt i spelet och tog för många touch på bollen, vilket gjorde det komplicerat. Men energin, aggressiviteten, pressen och kvaliteten vi visade i andra halvlek var viktig. Det var ännu en tuff vinst mot ett bra lag som spelade bra. Vi gav dem väldigt lite, förutom de sporadiska kontringarna som vi behöver förbättra.”

Pioli om Loftus-Cheek: ”Vi hoppas att det inte är något allvarligt, men han kände smärta i magmusklerna. Vi vet inte exakt vad problemet kan vara. Han spelade mycket bra, och jag ställde honom mot Luis Alberto för att han skulle försöka utnyttja sin fysik.”

Pioli om spelsystemet: ”Laget behöver vara ett lag och vi kommer vara starka när vi inte är beroende individer. Vårt spelsätt garanterar oss att vara ett starkt lag, även när bra spelare saknas.”

Pioli om Adli: ”Det är sant att vi vill ha en ny stadion och allt det innebär, men han [Adli] kände trycket på San Siro. Det är normalt, men han kämpade hårt och behöver bara öka sitt självförtroende eftersom han aldrig tidigare spelat på den positionen i sin unga karriär. Han spelade bra och växte in i matchen i andra halvlek, precis som resten av laget.

Jag bytte ut honom för att få in fräscha ben, och muskler, på planen. Men han gjorde bra ifrån sig så jag är nöjd, precis som han borde vara med sin utveckling och att han är en startspelare i Milan. Han är med en grupp spelare som kan göra det bra.”

Pioli om halvtidsvilan: ”Vi gav oss själva en påminnelse i halvtid eftersom vi hade vissa problem i första halvlek. Vi diskuterade och ändrade några positioner, vilket resulterade i att vi spelade med mer energi och pressade dem hårdare. Budskapet var att om vi fortsätter spela på det här sättet kan vi klara det. Det är en lång säsong, den italienska ligan är mycket utmanande, och vi måste spela igen om tre dagar.”

Pioli om spelarnas fokus: ”Jag vill tacka alla mina spelare för deras mentala styrka. Det är inte alltid självklart att vara fullt fokuserad. Vi är professionella, men det är normalt att ha sämre dagar då du inte har samma energi. Ibland kanske du spelar sämre och låter motståndarna ha det lättare. Idag gjorde vi tvärtom när vi saknade energi, men ändå var alerta och beslutsamma. Det var en bra vinst.”

Pioli om supportrarna: ”Vi hade fantastiskt stöd, de är vår tolfte man vilket är väldigt viktigt. Spelarna förtjänade det genom att ge allt, men fansen förtjänade det också för sin passion och entusiasm vilket hjälpte oss mycket.”

Pioli om matchen mot Dortmund: ”Vi är förberedda, precis som vi måste vara inför vår nästa match i Champions League är väldigt viktig. Tyvärr vann vi inte vår första match [Mot Newcastle] hemma, trots att vi nog förtjänade det. Dortmund är intensiva med mycket energi och talang i laget. De har ännu inte förlorat i ligan på jag vet inte hur många matcher.

Det kommer vara en svår match, de spelade dagen innan oss så de har en extra dag att återhämta sig. De spelade inte heller en match tidigare i veckan. Men vi är Milan, och vi behöver vara på topp eftersom det är en fientlig atmosfär. De är de matcherna vi vill spela, och vi måste genomföra vår plan korrekt.”

Okafor om matchen: ”Det känns fantastiskt, och jag är glad över att ha gjort ännu ett mål, men jag är ännu gladare över att ha tagit tre poäng. Det är en bra atmosfär i truppen, vi jobbar hårt och jag tycker att vi förtjänade poängen. Lazio är också ett bra lag, och vi var tvungna att ha kontroll över bollen. Vi behövde vara självsäkra, vilket vi var. Vi visste att det inte skulle vara en enkel match, men som jag nämnde innan var det välförtjänta tre poäng, och nu kör vi igen på onsdag”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen