Tonali: “Det kommer vara svårt att se arenan full…”

Sandro Tonali medger att återvända till San Siro med Newcastle för deras Champions League öppning mot Milan ger honom “en hel del känslor”.

Den 23-årige italienske mittfältaren såldes oväntat av Rossoneri i början av sommarens transferfönster och anslöt till Magpies i en affär värd över 70 miljoner euro. Hans avgång skapade oro bland fansen, vilket lindrades en aning utav klubbens återinvesteringar på marknaden.

Tonali har visat positiva tecken under sina första veckor i Newcastle, men behöver fortfarande lite mer tid för att verkligen glänsa under Eddie Howe, och måste anpassa sig till en något annorlunda roll på planen.

I ett samtal med Sky Sports Italia via TMW diskuterade Tonali först hur det känns att återvända till San Siro med Newcastle:

– Det har varit en väldigt lång resa och att vara här ger mig många känslor, jag har spelat många matcher och jag minns dem alla. Jag kommer att behöva separera dessa känslor från matchen, det kommer att bli min svårighet imorgon kväll.

Han fick frågan vad han skulle säga till Rossoneri-fansen:

– Jag vet inte, jag skulle säga något annorlunda till varje supporter. Men det här är fotboll, det tar dig med överraskning. Både Milan- och Newcastlefansen kommer att vilja njuta av en svår, intensiv match, som kommer att spelas varje minut.

23-åringen gav sina tankar om Milans 5-1-förlust i derbyt mot Inter:

– Svårt att prata om, när du förlorar ett derby och speciellt när du förlorar det på det sättet påverkar det dig, det är inte en bra sak. Jag vet inte hur spelarna kommer att ta sig igenom det, men chansen att få en så jämn match kommer definitivt att hjälpa.

Han fick frågan om han hade pratat med sina tidigare lagkamrater i Milan efter helgens nederlag:

– Inte än, jag vet att det är dåligt efter en derbyförlust och jag föredrog att vänta.

Tonali talade om sitt senaste möte med Stefano Pioli på Milanello:

– Vi pratade om allt utom fotboll. Det var ett möte efter månader som vi inte hade sett varandra, det var trevligt att träffas utan att prata om fotboll. Vi tillbringade de 15 minuterna som vänner, det var trevligt.

Den italienska mittfältaren kommenterade sitt fysiska tillstånd:

– Jag mår bra, jag missade matcherna med landslaget och den senaste i Premier League på grund av ett problem men imorgon ska allt vara bra, inga problem.

Om Zlatan Ibrahimovics senaste framträdande på Milans träningsanläggning:

– Jag har sett bilderna, Ibra är inte längre i klubben men han förblir en referenspunkt för alla dem som har upplevt honom och spelat med honom. Han för med sig en positiv laddning, eftersom jag känner honom så vet jag att han en är person som aldrig för med sig negativitet.

Tonali fick frågan om han skulle kunna sova inför matchen:

– Efter dagens resa tror jag inte att det kommer att vara ett problem. Det är starka känslor, men imorgon är det match. Vad jag känner idag kommer inte att vara vad jag kommer att känna imorgon.

Italienaren kommenterade sin övergång till Premier League i somras:

– Det var svårt för mig, jag kom knappast till rätta i Newcastle. Men det finns människor som hjälpte mig, jag hittade vägen ner och mitt liv blev lättare där. Även på planen förändras allt, för du känner inte den känslan som du gör när du känner alla lagkamrater och språket, men jag fick den känslan från varje sida och varje person.

Om sina känslor inför matchen:

– Det är svåra känslor, för det här är laget jag stöttar och laget som gav mig möjligheten att växa. Men imorgon blir det något annat och jag kommer inte att ha några problem med att hantera det. Det kommer att vara svårt att se arenan full… det kommer att vara den starkaste känslan. Eftersom arenan hjälper dig. Men det kommer att finnas många aspekter, tränaren, tidigare lagkamrater. Det kommer att bli en full dag.

Sandro fick frågan om hans far skulle stödja Milan eller Newcastle:

– Jag vet inte vem han kommer att stödja. Jag vill inte vara i hans huvud men jag tror att han kommer att ta hand om mig. Jag hoppas att han kommer att stötta mig men det är väldigt svårt att få en supporter att ändra uppfattning om sitt lag. Jag tror att han kommer att stödja Milan och stödja mig lika mycket. Han vill det bästa för mig, sedan kommer han att heja på Milan.

Slutligen diskuterade Tonali sin avgång från Rossoneri och om han ville stanna:

– Det är väldigt svårt för en spelare att be om en övergång till en specifik klubb. En spelare är begränsad i vad han vill göra. Det är svårt att bestämma vart man ska gå. Från det ögonblick jag fick erbjudandet var jag glad eftersom jag gjorde mitt bästa med Milan. Jag arbetade med människor som älskade mig och som fortfarande kommer att älska mig. Jag har pratat mycket med människor som älskar Milan. Det hände inte över en natt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen