OFFICIELLT: Junior Messias lånas ut till Genoa

Den brasilianska högeryttern Junior Messias lånas ut till Genoa, vilket bekräftas av Milan på sin hemsida. Lånet inkluderar en köpoption som blir obligatorisk enligt överenskomna villkor.

Den 32-årige Junior Messias fotbollskarriär har varit som en saga. När han var 20 år gammal flyttade brasilianaren till Italien för att försöka finna sin lycka inom fotbollen. Under tiden han arbetade, bland annat som leveransbud av köksutrustning, spelade han fotboll när det fanns tid. Han gick från att spela i Serie D till Serie A på bara tre år och debuterade i högsta ligan som 29-åring för Crotone.

Inför säsongen 21/22 blev Crotone nedflyttade till Serie B och Junior Messias lånades ut till Milan, en övergång som senare blev permanent. I sin första Champions League-match, på bortaplan mot Atletico Madrid, avgjorde han matchen genom att nicka in bollen i slutminuterna.

Tidigare under sommaren har de rödsvarta värvat de två högeryttrarna Pulisic och Chukwueze, vilket medför att brasilianaren är överflödig för tränare Pioli. Under sin tid i Milan har Junior Messias noterats för tolv mål och fem assist på 68 matcher.

Enligt DiMarzio är lånet värt 1,5 miljoner euro, med en köpobligation som också är värd 1,5 miljoner euro, inklusive bonusar.

AC Milan önskar Junior Messias all lycka i hans nya äventyr i Genoa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen