Intervju: Tijjani Reijnders

Milans senaste nyförvärv är centrala mittfältaren Reijnders och här är hans introduktionsintervju.

— Jag är väldigt spänd och väldigt glad att vara här. Väldigt stolt att vara en del av denna stora klubb.

— När min agent berättade för mig att AC Milan var intresserade blev jag otroligt exalterad. Att en sådan stor klubb visade intresse för mig gjorde valet väldigt lätt, och jag behövde inte tänka två gånger.

— När min far var yngre brukade han alltid titta på Marco Van Basten och Ruud Gullit och berätta för mig om deras tid här [i Milan]. Det fick mig att också se klippen på dem och inse hur stor påverkan de hade på klubben, det är otroligt. Jag känner mig stolt att vara nästa nederländska spelare att få möjlighet att spela för klubben. Förra veckan tittade jag på klipp med Ronaldinho, som var min största idol när jag var yngre.

— Jag samtalade mycket med Teun [Koopmeiners], som berättade för mig att livet här i Italien är fantastiskt. Ligan är väldigt bra och den är bra att utvecklas som spelare också. Det var självklart en stor del av mitt beslut att komma hit. Jag är en box-to-box mittfältare som älskar att spela offensiv fotboll. Att skapa chanser eller att göra mål själv, men jag är inte heller lat när det gäller att försvara. Jag är alltså en typisk box-to-box mittfältare.

— Jag har lätt för att få vänner och gillar att skoja och ha kul. Mina hobbyer är att resa, se olika platser i världen och att spela spel. Jag älskar kulturen, mat och kaffet är fantastiskt bra här. Jag hoppas att få smaka mer av det. Nummer sex var alltid mitt första val, men man kan inte ta numret från en legend i AC Milan [Baresi]. Nummer 14 fick mig att tänka på Johan Cruyff som är en stor spelare för oss i Holland, så ja, det är ett vackert nummer.

— Hej Rossoneri-fans! jag är otroligt glad att vara här. Jag vill vinna många priser tillsammans med er här i klubben, och jag kan knappt bärga mig att börja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen