Införrapport: AC Milan – Atalanta

Milan har under de senaste matcherna vänt på den negativa trenden. Ikväll tar man emot Atalanta från Bergamo i en viktig match i kampen om Champions League-platserna. Matchstart 20.45.

AC Milan:

Milan har som sagt tagit sig ur den svacka som man var inne i under starten på det nya året. Rossoneri har mäktat med tre raka segrar och befinner sig på en fjärdeplats i ligan.

Skadeproblemen som har varit en stående punkt under hela säsongen börjar se bättre och bättre ut. Maignan förväntas vara tillbaka från start. Zlatan Ibrahimovic kan också göra sina första minuter för den här säsongen efter sin långa frånvaro.

Spelare som riskerar avstängning vid ett gult kort är Kajer, Krunic, Rebic, Leao och Giroud.

Möjlig startelva för AC Milan (3-4-3): Maignan, Kalulu, Thiaw, Tomori, Messias, Tonali, Krunic, Hernandez, Diaz, Giroud, Leao.

Atalanta:

Gasperinis mannar hade en tung start på säsongen men har efter VM-uppehållet ryckt upp sig rejält och är med och fightas om en plats till nästa års upplaga av Champions League.

Bergamo-klubben kommer tvingas till att klara sig utan fyra viktiga spelare; Hateboer, Demiral, Pasalic och Zapata.

Möjlig startelva för Atalanta (3-4-3): Musso, Toloi, Palomino, Scalvini, Zappacosta, De Roon, Koopmeiners, Maehle, Lookman, Höjlund, Boga.

Intressant fakta:

  • AC Milan är obesegrade i de fyra senaste mötena med Atalanta. De kan för första gången sedan 2008-2012 spela fem raka matcher mot Atalanta utan att förlora.
  • AC Milan har endast tagit en poäng i de senaste fyra matcherna mot en klubb som ligger topp-6 i ligan. Senaste segern kom mot Inter i september.
  • Malick Thiaw har tillsammans med Kim Min-Jae högst kombinerat antal nickdueller (11st) och lyckade nickrensningar (10st) under februari.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen