Redaktionens spelarbetyg.

Här nedan följer redaktionens spelarbetyg ifrån matchen i söndags mot Atalanta som Milan vann med 2-0.

Maignan 6 – Äntligen var Mike tillbaka från skadan som hållit honom borta från spel i fem månader. Testades inte alls utav Atalanta anfallet men visade att hans uppspel är ett farligt anfallsvapen. Hela försvaret agerar tryggare med en så involverad målvakt bakom sig.

Kalulu 6.5 – Trivs väldigt bra med i en trebackslinje och gör en bra match.

Thiaw 6.5 – Vår nya guldklimp i försvaret gör återigen en mycket bra match. Blir svårt för Kjaer att slå sig tillbaka in i startelvan.

Tomori 6.5 – Tomori är tillbaka i toppform och gör även han en mycket bra match. Följsam och resolut i allt han gör och fyller ofta på framåt.

Messias 6.5 – Gör det återigen bra som wingback, något svag i det defensiva men gör ett fint mål som väger upp för det. Mål i två raka matcher för brassen.

Krunic 6.5 – Rade gör en mycket bra match och vinner mycket dueller mot ett annars starkt Atalanta. Spelar lugnt och säkert för det mesta utan att försöka sig på något han inte behärskar vilket är nyttigt för att kontrollera matcher.

Tonali 6 – Bra match från Sandro som får ta Bennacers roll och styra spelet.

Hernandez 7 – Theo har fått upp farten igen efter att ha sett blek ut efter vm. Gör ett riktigt fint mål när han placerar in den på volley med lite hjälp utav Musso i målet. Redaktionens MOTM.

Diaz 5.5 – Måste bli jämnare i sitt spel, mot ett fysisk starkt lag som Atalanta så försvinner han lite ur matchen.

Giroud 6 – Bränner två fina lägen där han normalt sett gör mål. Får med sig assistpoäng när han snyggt nickar ner bollen till Theo som trycker dit 1-0.

Leao 6.5 – Är ett ständigt hot för försvaret men är inne i en något sämre period, får ändå med sig assistpoäng med en vacker framspelning till Messias som stänger matchen med sitt 2-0 mål.

Inhoppare och tränare.

Ibrahimovic 6 – Äntligen. Har kanske varit ännu mer saknad än Maignan, kommer in och visar att även efter 240 dagars frånvaro och 41 fyllda år att man fortfarande kan leka med en fotboll. Klackar, direktpassningar och framförallt så ser man att hungern är kvar. Kommer bli otroligt nyttig att ha tillgänglig resterande matcher.

De Ketelaere 5 – Ser tyvärr allt för nervös ut när han får bollen sista tredjedelen, behöver få in det där första målet nu så kommer det lossna för honom. Lider med honom.

Rebic – Spelade för lite för att bedömas.

Saelemaekers – Spelade för lite för att bedömas.

Pioli 6.5 – Fyra raka segrar utan insläppta mål, när hände det senast ? Har fått tillbaka vinnarmentaliteten hos laget och kanske var ändringen utav spelsystemet ett genidrag, även om han kanske kommer att gå tillbaka till samma gamla 4-2-3-1 senare så har han vågat föra förändringar, och dom har fungerat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen