Redaktionens spelarbetyg: Udinese – Milan

Maignan – 6,5: Var nära att bli räddaren i nöden när Bakoyoko tabbade sig. Prövas i övrigt inte nämnvärt och gör en stabil match.

Florenzi – 5,5: Fick starta i Calabrias frånvaro och gjorde sitt jobb defensivt. Hade en farlig frispark i offensiv väg, men utöver det hade han svårt att hävda sig på motståndarnas planhalva.

Romagnoli 6 – Lagkaptenen får idag chansen från start när Kjaer är långtidsskadad. Inleder lite skakigt, men växer in i matchen. Stabil överlag.

Tomori – 6: Visar prov på sin snabbhet när Udinese kontrar och fick ta ett lite större ansvar med Romagnoli vid sin sida än vad han är van vid med Kjaer bredvid sig. Helt klart godkänd, även om han tyvärr inte klarade av att rensa bort bollen från Beto vid Udineses mål.

Hernandez – 5,5: Lite slarvig i passningsspelet idag vilket leder till ett par farliga kontringar för Udinese. I övrigt är han alltid farlig när han kommer farande på sin vänsterkant.

Bennacer – 4,5: Har haft det tufft med speltid denna säsong och har mestadels blivit bänkad av Tonali. Formen sviktar lite idag och han blir följaktligen utbytt redan i halvtid.

Bakayoko – 3,5: Drömmen om att fortsättningsvis ta en plats i startelvan förvandlas tidigt till en mardröm när Bakayoko sjabblade bort bollen till en motståndare i Udinese. Tabben resulterade i Udineses ledningsmål. Kommer aldrig riktigt in i matchen och blir utbytt redan i halvtid. Får fransmannen spela mer innan januari?

Krunic – 5,5: Har fått starta de senaste matcherna, vilket mötts av en del kritik från fansen. Gör en stabil insats idag, men det saknas lite edge från honom för att han ska kunna bryta igenom motståndarnas försvar.

Diaz – 5: Pigg inledning från Diaz, men åts sedan upp av motståndarnas försvar. Hade svårt att hävda sig mot motståndarna som var minst två huvuden längre, förutom vid ett tillfälle då han nästan dribblade sig igenom tre-fyra spelare.

Saelemaekers – 5: Målskytt senast, något fansen väntat länge på att han skulle bli. Idag hamnade han återigen i sina vardagliga rutiner som går ut på att jaga boll, vinna boll och passa boll.

Ibrahimovic – 6,5: Osynlig fram till 94:e minuten. Då slår han till med inte bara ett mål, utan ett konstmål. Det höjer betyget lite grann.

Tränare och avbytare:

Tonali – 7: Frågan som nog många ställde sig när elvan släpptes var: var är Tonali? När andra halvlek startar syns han återigen på planen och visar varför bänken inte är reserverad för honom. Sliter i varje närkamp och slår ett par fina inlägg och passningar som gav Milan hopp om en reducering. Redaktionens MOTM.

Kessie – 6: Precis som Tonali bör han ha startat idag och visade även det när han byttes in. Kommer in med energi och skapar genast stabilitet på mitten tillsammans med Tonali.

Messias – 5,5 : Hamnade ofta långt ned i banan och hittade inte riktigt rätt i positionsspelet. Med huvudet han har borde han ha ställt sig i motståndarnas straffområde med en gång.

Castillejo 5,5 – Kom in med energi och försökte visa prov på sina kvalitéer. Hamnar dock i lite samma rutiner som Saelemaekers och det säger väl egentligen något om taktiken Pioli väljer att spela.

Maldini – Spelade för kort tid för att betygssättas.

Pioli – 5: Jag tror en del höjde på ögonbrynen när framförallt Bakayoko fick chansen idag istället för Tonali. Det går så klart att argumentera för att Tonali behövde vilas, men detta blev en lärdom för Pioli. Pioli har dock till sitt försvar en skadedrabbad trupp (när har han inte det…?) och behöver hålla sina spelare fit for fight under hela säsongen. Credd ska han också ha för att han redan i halvlek var aktiv och gjorde byten. Får med sig en poäng idag vilket också höjer betyget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen