Thiago Silva, min stora idol

Det finns många fotbollsspelare i den här världen. Vissa är bättre än andra. Många är eleganta och vissa är mindre eleganta i sin spelstil. Sen finns det Thiago Silva som är i en klass helt för sig själv enligt mig.

När jag kom hem från skolan i tisdags hade jag haft en dag med en hel del motgångar. Jag kom hem och lade mig ner i min sköna säng och började surfa på mobilen. Silva såg ut att mer eller mindre vara klar för PSG. Det var bara läkarundersökningen som saknades.  Mitt humör sänktes genast ännu mer och jag var så frustrerad. Min idol och favoritspelare i Milan skulle spela i franska ligan som är sämre rankad än Serie A. Svordomarna rann ur mig en efter en mot Berlusconi, Galliani och Leonardo som för nuvarande är sportchef i PSG sedan han fick sparken från rivalerna från den mindre fina delen av Milano.

Ett enormt steg bakåt i det så kallade projektet som Milan har inlett och jag fick mig genast bilder av att Bonera och möjligen Granqvist skulle bilda mittlås nästa säsong. Den natten hade jag svårt att sova men som tur var tog ryktena en annan riktning snabbt. Många spelare i Milan som Boateng, Cassano och El Shaaraway ringde och klagade på ledningen när de fick höra dessa rykten.

Berlusconi har sedan gått ut och sagt att Silva ska stanna i Milan och att det var hans rödsvarta hjärta som valde att nobba affären trots den ekonomiska krisen som Milan befinner sig i för tillfället.  Just nu kan jag andas ut och nu är jag säker på att Silva stannar kvar åtminstone det här transferfönstret. Jag ser hellre att man offrar andra spelare än vår viktigaste spelare för att rädda ekonomin. Sagan är iallafall inte över än kring våran backgeneral.

Varför är just T. Silva så stor i mina ögon? Hela hans spelstil är så elegant. Han får anfallare att se ut som amatörer när de inte hänger med i hans tempo. Hans tajming i nickdueller är så perfekta och han är så oerhört smart. Han verkar dessutom vara en kille med fötterna på marken. Något som är svårt för många proffs i dagens värld full av pengar. Man kan inte annat än le när han beatboxar tillsammans med Pato, Robinho och Boateng. Vilken spelare och jag är så oerhört stolt att T. Silva just nu representerar AC Milan på bästa möjliga sätt!

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen