Intervju: Yunus Musah

Yunus Musah är Milans senaste centrala mittfältare, och här är hans introduktionsintervju.

Om flytten till Milan: ”Jag är överlycklig. Min mun börjar göra ont av allt leende. Jag vet knappt vad jag ska säga, jag vill tacka alla. Jag måste ta en stund och förstå vad som har hänt, så glad är jag.”

Om fotboll som ung: ”Jag kommer ihåg när jag var väldigt liten. Vi brukade spela 7-manna och jag älskade att dribbla. Jag spelade fotboll så mycket, i klubben, hemma och i skolan. Jag spelade alltid fotboll och brukade spela med mina äldre bröder. Jag älskade fotboll helt enkelt.”

Om lagkamrater och kultur: ”Att ha ett starkt band med sina lagkamrater får en att förstå olika människor och kulturer. Det är intressant att träffa olika typer av människor, och det kan vara användbart i livet. Jag är lyckligt lottad att få återvända till Italien. Jag har bott här tidigare och det var en fantastisk upplevelse.”

Om Pulisic: “Jag har pratat med Pulisic, han frågade mig hur det gick och gratulerade mig när han fick höra att jag skulle ansluta till Milan. Jag är glad att vi kommer spela tillsammans både i klubben och med landslaget.”

Om favoritspelare i Milan: ”Det finns så många Milanspelare jag beundrat, Clarence Seedorf, Pato och Ronaldinho. Det är främst spelare från den perioden eftersom min bror hejade på Milan och jag lärde mig då mycket om klubben.”

Om val av tröjnummer: ”När jag såg att nummer 80 var ledigt kom jag ihåg att Ronaldinho brukade ha det, så att bära samma nummer som han kommer vara extraordinärt.”

Om Gattuso: ”Jag brukade prata om Milan med Gattuso i Valencia. Vi skämtade om att jag skulle hamna här, och nu är jag här.”

Om sig själv: “På planen älskar jag att vara mittfältare och ha motståndare framför mig, när jag kan utmana 1-mot-1, eftersom det är det jag gillar mest. Utanför planen är jag en vänlig person, jag gillar inte att argumentera med folk så jag är väldigt tålmodig.”

Hälsning till fansen: ”Jag vill säga tack för alla meddelanden jag fått senaste månaden. Jag ser fram emot att spela för er och få allt ert stöd. Forza Milan!”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen